Sporvognsklubben

Sporvognsklubben organiserer nesten alle vognførerne, jobbinstruktører og vikarbefal på trikken. Vi er ca. 260 medlemmer og har foreningskontorer på Grefsen kantine og Holtet. Vi har tillitsvalgte som er representert i alle fora som har med førerne å gjøre: Styret, AMU, trikkeprosjektet, AKAN og personalsaker for å nevne noen.  

Her er dine tillitsvalgte                                                                           SporvongsklubbenFacebook.logo
I OSA er vi representert i OSA Ung, hovedstyret, utvalget for tillitsvalgte, studieutvalget, redaksjonskomiteen, representantskapet i Fagforbundet, SST styret, avviksmøter, uhellsoppfølging, trikkeprosjektet og de fleste prosjekter som omhandler alt fra nettsider til valgkamp.
 
Klubben velger tillitsvalgte på årsmøtet. Her velges klubbstyret, plankomitè, studie- og ungdomsutvalg og velferd. Velferden arrangerer jevnlig sosiale sammenkomster som pubrunder, sommerfester, julebord, pensjonisttreff m.m.
Klubbstyret utpeker verneombud og Hovedverneombud på trikken.

Vi bistår våre medlemmer i saker som omhandler alt fra pensjon, permisjoner, personalsaker, veiledning i tariff og avtaleverk. Vi har god kommunikasjon med ledelsen og har alltid som hovedmål å løse enhver konflikt på lavest mulig nivå. Det viktigste for oss er at våre medlemmer skal føle seg trygge i sin arbeidshverdag og vite at de har et tillitsvalgtapparat i ryggen som er der for dem. Vi har god erfaring i å hjelpe våre medlemmer med tilpassing av arbeidstid når livssituasjoner endrer seg, som det ofte gjør for de fleste i løpet av et yrkesliv. 

Sporvognsklubben har en egen plankomite som jobber med å påvirke og forbedre planene våre. Vi påser at alle planer er i henhold til tariffbestemmelsene. Noe som er spesielt viktig med alle de kommende avvikene som skal avvikles i Oslo by i forbindelse med nye trikker til byen vår. 

Vi har vunnet mange seiere gjennom tidene, men vil fremheve den siste store seieren vi hadde, der vi endelig fikk avviklet billettsalget på trikken. Et viktig steg i å redusere stress og risiko for alle våre medlemmer. 

En gang hver 2. uke gir vi ut Gnisten, som er et informasjonsskriv om små og store saker som er av betydning for våre medlemmer. Du som medlem kan abonnere på Gnisten ved å sende en epost til sebastian.doring@sporveien.com.

Du treffer dine tillitsvalgte mandag-fredag, på Grefsen og Holtet mellom kl. 08.30 og 15.30. Der er alle medlemmer hjertelig velkommen til å ta turen innom om det skulle være spørsmål som trengs å besvares eller om man kun vil slå av en prat.


Ikon-medlemsfordeler-neg


Medlemsfordeler

Nyheter

Valgresultat årsmøte 2022

Godt gjennomført digitaltårsmøte i OSA, på det høyeste registrerte vi 288 medlemmer i møtet som ble avholdt på Zoom.…

Les mer | januar 2022

Osa-Sporet Nr.1 2021

Det er med stor glede vi kan dele Osa-Sporet digitalt med våre medlemmer. I en tid hvor koronapandemien dikterer vår hverdag med hjemmekontor og mindre…

Les mer | juni 2021

Jonas Gahr Støre besøkte OSA…

Det var utrolig stas for oss i OSA da vi fikk vite at Jonas Gahr Støre ville komme på besøk til Grefsen på Arbeidernes internasjonale…

Les mer | mai 2021

Endelig skinnepussere!

foto Sporveien Etter flere tiår med mas fra tillitsvalgte godkjente styret i Sporveien endelig å gå til innkjøp av to…

Les mer | mars 2021

Synsing og to sure herremenn

Av Linda Amundsen Kollektivtrafikk skal ikke formes utfra synsing og to sure herremenn Det er ingen tvil om at vi i Oslo har et byråd som prioriterer…

Les mer | februar 2021

OSA Sporvognsklubben Årsmøte

Møtet blir arrangert digitalt (Zoom). https://zoom.us/meeting/register/tJ0ocuyurjssE9N2kUhOchH1nv5v-hOOJGuL

Les mer | desember 2020

NYTT INTRODUKSJONSKURS FOR…

Studie- og agitasjonsutvalget avholder 18 – 19 januar, 2021 introduksjonskurs for OSA medlemmer og tillitsvalgte. Dette kurset bør prioriteres av…

Les mer | januar 2021

Gnist nr 5-2020

Gnist nr 5 ute fra OSA Sporvognsklubben. Om trakkasering på arbeidsplassen

Les mer | juli 2020

Les mer | juli 2020

Fagforbunds uka 2020!

Fra 22. juni til 26. juni er det duket for nok en Fagforbunds uke, med besøk rundt omkring på plassene samt aktiviteter på sosiale medier.

Les mer | juni 2020