Arkiv

Bussjåførenes lønnsoppgjør for dummies

Frode Eriksen 20170425_092937-s
Gudskjelovkvelden er det meklingsinnspurt for bussførernes lønnsoppgjør. Det hele dreier seg om de fire «K»-ene, kroner, kvinnfolk, klima og korona, samt en konklusjon.

Kroner
Bussførernes viktigste krav er innfrielse av arbeidsgivernes 13 år gamle lønnsløfte. I prokollen fra bussmeglingen i 2006 heter det om en ny nasjonal tariffavtale for bussførerne at «I bussbransjen skal lønnsnivået heves til et nivå mer på linje med gjennomsnittlig industriarbeiderlønn.»
Generelt

Oppsummering av Hovedoppgjøret 2020

Rune-oppgjøret-2020
Det nærmer seg slutten av februar og OSA begynner å forberede seg på åres lønnsoppgjør som skal starte i april.
Det er ingen mørke skyer. Men for arbeidsgiver er skyene bekmørke - tross skyfri himmel ute:) Sporveien går så det suser. Det vet OSA!
Ansatte skal nå ha sin del av effektiviseringen i form av et godt oppgjør i 2020. Nå skal grupper løftes og generelt tillegg skal blir så det monner. Nå skal ramma i lønnsoppgjøret opp i 4 %.
Klubber, plasser og medlemmer begynte forberedelsene til å sende inn krav til OSA sentralt. Kravene kom - optimisten var stor!
Generelt

Årets lønnsoppgjør i mål

Resulatet ut fra ramme på 1,7%:

  • Generelt tillegg til alle på 4.923 kroner
  • Individuell lønn gjelder fra lønnstrinn 32.
  • Tillegg til § 3.4.3.5 Verksted – og infrastrukturarbeidere – kompensasjon for planmessig fridag.
    "Bestemmelsen kommer også til anvendelse for arbeidstaker som har arbeidsplikt eller hjemmevakt på søn og helgedager."
  • Vi skal jobbe i partsammensatt utvalg som effektivt skal jobbe med lønnspolicy, forenkling av overenskomsten, særbestemmelser for vognbetjening og digitalisering av arbeidsdagen:
"Vi er fornøyd med at oppgjøret endte som det gjorde. Sporveien og resten av kollektivtrafikken ble ramma hardt av koronaen. Resultatet er et solidarisk bidrag i den krisa vi er i nå."
Forhandlingsutv-2020
Forhandlingsutvalget 2020: Haldsrud, Markussen, Elton, Floberg, Nicolaysen, Lorentzen, Hussain, Jeppesen, Aasen
Generelt

OSA på linja episode 25!

Første del er med Marit Sauge å handler om lønnsforhandlinger i bussen. Andre del er med Rune Aasen og er om resten av Sporveiens tariff.

Direktelink til episoden www.buzzsprout.com/
Generelt

Frist for bistand i årets tariffoppgjør

17. september kl. 15.00 (dato for avslutning 23. sept).
Det vil si at forhandlingene i Sporveien starter i dagene før 17. september.

Last ned A-delsprotokollen: Protokoll A del Spekter LO stat 2020
Generelt Kalender

Banebryteren nr 4-20

Siste nummer av Banebryteren.
Om:
  • Høstens vakreste øyeblikk - Avertering i føreravdelingen
  • Kvinner på Skinner – OSA`s egen kvinnekonfreranse
  • Hvor kan man finne OSA`s podcast?
T-baneklubben Generelt

Gnist nr 5-2020

Gnist nr 5 ute fra OSA Sporvognsklubben. Om trakkasering på arbeidsplassen
Sporvognsklubben Generelt

Det handler ikke om dårlig moral - men vi kan bli bedre

I en mannsdominert bedrift som Sporveien tar vi stolthet i likelønn og like muligheter, uavhengig av kjønn, etnisitet, religion eller alder. Bedriften har vært en foregangsbedrift på mange måter gjennom tidene med tanke på å åpne for kvinner inn i arbeidslivet. På 70-tallet da første generasjons innvandrere kom var Sporveien et eksempel for mange og åpnet opp for våre nye landsmenn og kvinner. Til tross for at samfunnet forøvrig ikke hadde et like åpent og inkluderende syn på det. Dette har lagt grunnlaget for det mangfoldet vi er en stolt del av i dag.
Generelt

"Kvinner på skinner"

Kvinner på skinner logo


7 og 8 september skal Studie- og agitasjonsutvalget arrangere første kvinnekonferanse på Kjeholmen, for kvinnelige medlemmer og tillitsvalgte i OSA. 
Kalender

Kvinner på skinner har fått egen Logo!

Vi er så stolte og ydmyke over at vi nå endelig har fått på plass en egen logo til konferansen vår! En logo som viser allsidigheten og styrken til alle OSAs kvinner. 

Generelt

OSA på linja - Ensjøsvingen skrotet, og Herøya...

Ensjøsvingen skrotet, og hvorfor blir ikke Herøya Oslos beste feriested?
Gabriel Matos og Einar Fygle snakker med nestleder i OSA, Ola Floberg, om bystyrets vedtak om å skrote T-banetunnelen "Ensjøsvingen".
Vi snakker også en del om OSAs feriehjem, og spesielt Herøya, hvor det ikke har vært investert store summer slik som på Kjeholmen og grunnen til det.
einarola

Generelt

OSA På Linja - 2 menn 1 plan

Matos&Fygle

Gabriel og Einar går igjennom hva de første episodene av Podkasten har å si for podkasten fremover og nevner dens økende popularitet. Vi ramser opp temaer og gjester vi ønsker å få inn før nyttår, og vi gir et par hilsener til våre lyttere.
Har du ideer om tema? Er det noe du savner? Send oss en melding!
Klubbsider Generelt

Banebryteren nr 3 2020

Dette kan du lese mer om:
# T-baneklubben er med når OSA har startet podcast
# Hyllest til deg, gode kollega!
# Hva er egentlig solslyng og kan vi bli kvitt det?
# Midtsiden – Vår egen tegner ser sommeren med skråblikk

OSA - BANEKLUBBEN
T-baneklubben Helgedagsklubben Generelt

OSA på linja - T-Banen i Koronatider

HVO T-bane Erik Norman-Larsen og Einar Fygle snakker om T-Banen,
vedlikehold av skinner og det arbeidet som gjøres for å holde T-Banen i
gang i Oslo.

HVO Konsern Geirr Cranner kommer også innom for å snakke om samarbeidet mellom vernetjenesten og bedriften.
Geirr
K-HVO Geirr Cranner (foto Linda Amundsen)
T-baneklubben Klubbsider Generelt

Avduking av maleri - Sagakollen

Lørdag 4. juli vil ordfører Marianne Borgen avduke et maleri som dekker størstedelen av Sjøboden på Sagakollen. Det er fire ivrige malere som maler årlig på alle OSAs feriehjem: Herøya, Kjeholmen og Sagakollen og donerer bilder. Disse er Anne Loeshagen, Liv Kjerstin Ødegaard, Trine Dønhaug og Astrid Margrethe Aasen.

 

Generelt Kalender

Årskonferanse og Årsmøte - Pensjon for alle

Mandag 21. september avholdes årskonferanse og årsmøte for stiftelsen Pensjon for alle. Konferansen avholdes på Røde Kors sitt konferansesenter i Oslo fra klokken 10.00 - 14.30. 

                                   

Uttalelse bussføreres sikkerhet

For at våre kollegaer på bussen skal få en arbeidshverdag hvor de ikke risikerer liv og helse må det reell påvirkning fra førere og arbeidstakerorganisasjonene ved innkjøp av busser. Det kan vi få til dersom anbud fjernes og igjen, sakte men sikkert bygger opp et velfungerende 3-part samarbeid i bussbransjen.

Oslo Sporveiers Arbeiderforening, Fagforbundet
26. juni 2020
Bussarbeiderklubben Generelt

OSA på linja - Stein Gudbrandsen

Stein.Gudbrandsen (foto: Fagbladet)
Hør siste podcast fra OSA
Tidligere leder i OSA Stein Gulbrandsen og Einar Fygle snakker om anbud, bussbransjen, bussikkerhet, hans tid som HVO og vindkraft til havs.
Generelt

Informasjon om Smitteverns rutiner under Fagforbunds uka

I forhold til gjeldende smittevernregler for arrangementer, Har vi satt oss godt inn i gjeldende rutiner og utarbeida egne rutiner slik at vi skal kunne gjennomføre Fagforbunds uka 2020 på en trygg og forsvarlig måte. Det er viktig at både tillitsvalgte og medlemmer som deltar under denne uka føler seg trygge og at vi samtidig klarer å få til noe hyggelig sammen selv om det blir en litt annen vri på det i år. Gjeldende rutiner Kan leses under: 
antibac

Hovedstyremøte 11-2020

Med forbehold om tid/sted

Hovedstyremøte 10-2020

Med forbehold om tid/sted

Hovedstyremøte 9-2020

Med forbehold om tid/sted

Hovedstyremøte 8-2020

Med forbehold om tid/sted

Hovedstyremøte 7-2020

Med forbehold om tid/sted

Spekter A-del - start

Hovedtariffoppgjøret i staten innledes 1. september, mens Spekter-oppgjøret innledes uka før.

Koronapandemien førte til at årets tariffoppgjør ble utsatt over hele linja. Da forhandlingene i industrien (frontfaget) ble utsatt til august, fikk det følger for alle andre oppgjør. Det er resultatet i frontfaget som danner «malen» for de andre oppgjørene, så da blir det en travel høst for alle sektorer.
Generelt

Pressemelding - Stans annekteringen av Palestina

Fagforbundet, Fellesutvalget for Palestina og Palestinakomiteen i Norge lanserer sammen med 27 organisasjoner et opprop mot Israels planlagte annektering av palestinsk land som skal starte 1. juli.
Annekteringsplanene er et direkte resultat av Donald Trumps såkalte fredsplan for Midtøsten, «Deal of the Century» som «legitimerer» Israels ulovlige koloniserings- og anneksjonspolitikk.
Generelt

Podcast - Hva gjør Studie- og agitasjonsutvalget?

Linda Amundsen leder i studie- og agitasjonsutvalget og Einar Fygle tar en prat om blant annet demonstrasjoner, Fagforbundsuka, Kvinnekonferanse og digitalisering.

Generelt

Fagforbunds uka 2020!

Fra 22. juni til 26. juni er det duket for nok en Fagforbunds uke, med besøk rundt omkring på plassene samt aktiviteter på sosiale medier.
Skjermbilde 2020-06-17 kl. 17.23.09
Generelt

Byrådet vil forkaste Ensjøsvingen

Alle som bruker kollektivtrafikk vet for lengst at kapasiteten i systemet er sprengt i rushtid. Nettet er i tillegg sårbart om det skulle oppstå et avvik eller noe uforutsett. T-banene står, og folk kommer for seint til jobb, skole, tannlegen eller barnehage.

Allikevel er T-banen en av suksesshistoriene i europeisk sammenheng. Vi driver mer effektivt og punktlig enn veldig mange av landa i Europa. Dette er ene og aleine på grunn av hvordan Sporveien driver T-banedrifta og hvordan man gjennom å drive i offentlig regi har klart å ha en integrert forretningsmodell. Noe som er umulig om man hadde anbuds- eller konkurranseutsatt deler eller hele drifta.
T-baneklubben Generelt

Full støtte til det amerikanske folks kamp for likeverd!

Oslo Sporveiers Arbeiderforening uttrykker sin fulle støtte til opprøret i USA etter det brutale drapet på George Floyd, og tar sterk avstand fra den systematiske rasismen og hatet som minoritetsgrupper i USA blir utsatt for.
Skjermbilde 2020-06-05 kl. 13.29.37
Generelt

Herøya 100 år!

Jubileumsfest på Herøya

Sporveiens kantiner i koronatider

Sporveiens-kantiner
Erland Ødegården fra AB Solutions. Erland startet Beet Kantiner AS som drev Sporveiens kantiner fra 2017. Gjennom AB Solutions er Erland med på å drive kantinene også den dag i dag. Erland forteller oss om hans tid med Regjeringen og forsvaret.

Vi har også med oss som hjelp Anja Renberg fra Servicepunktene.
Generelt

Årsmøte Personellservice

"Våre" folk er på valg. Det er viktig at folk møter opp. 
på Radisson Blu Plaza Hotell, Sonja Henies plass 3, 0185 Oslo.
Generelt

Kan du hjelpe oss med Logo??

Den 7. og 8. september skal studie- og agitasjonsutvalget arrangere konferansen "Kvinner på skinner". Og til denne konferansen søker vi hjelp fra deg til å lage en logo vi kan pryde oss med. 

Generelt

Gratisferie til trengende

Oslo Sporveiers Arbeiderforenings feriehytter gir bort 1 uke gratis ferie på alle våre 3 feriehjem! I år er det kun medlemmer av Fagforbundet som kan søke da OSA ønsker å støtte de mange som er i en vanskelig situasjon nå.
Generelt

Norgesferie på OSA sine feriehjem

IMG_1057
Lars Olsen, Einar Fygle og Raymond Lorentzen


Episoden handler om OSAs tre feriehjem Herøya, Kjeholmen, Sagakollen og historien rundt. Med bestyrer på Herøya Lars Olsen, styreleder i feriehjemma Raymond Lorentzen, nestleder OSA Ola Floberg og podcastredaktør Einar Fygle.
Generelt

Koronapandemien i det sørlige Afrika


Nyhetsbrev Fagforbundets barneby

Koronapandemien har endret verden dramatisk de siste månedene. Viruset har også nådd det sørlige Afrika. På det afrikanske kontinentet er det til nå registrert over 40 000 tilfeller av smittede og 1 750 dødsfall som følge av korona. Det er stor usikkerhet mht. disse tallene og frykt for underrapportering.
Det er foreløpige lave smitte- og dødstall i Angola, og de fleste har blitt smittet i utlandet. Fra rapportene synes det som smitten ikke har nådd ut til landsbygda og mindre tettsteder hvor flesteparten av innbyggerne lever, men det er vanskelig å vite helt sikkert.
SOS Barnebyer Generelt

Fanemarkering mot Jernbanepakke 4

Det er høring om Jernbanepakke 4 i Stortinget.

OSA møter sammen med Lokamann og Jernbaneforbundet.
Generelt

OSA På Linja - Podcast 8

Korona gir oss digitalisert arbeiderkamp og digitalisert 1. mai-tog.
Einar Fygle i samtale med LO i Oslo-leder Ingunn Gjerstad og OSA-nestleder Ola Floberg
Last ned til din podcastspiller!
https://www.buzzsprout.com/
Generelt

Jubileum for helgedagsbetjeningens håndbok

Det er viktig å være organisert og kjenne sine plikter og rettigheter. Derfor laget Helgedagsbetjeningens Forening en håndbok for sine medlemmer i 2011, og som før påske kom ut i 10. utgave. Denne lille boken foreligger nå i en kraftig bearbeidet versjon som er bygget opp som et leksikon. Og siden helgedagsbetjeningen har «h-res» som kjælenavn, ble navnet på publikasjonen «H-resikon». Det er blitt enda enklere for medlemmene å slå opp det de måtte lure på – det være seg hvordan du skal regne lønn, hva som menes med et driftsdøgn, eller hvilke regler som gjelder ved sykefravær.
H-resikon
Helgedagsklubben Generelt

OSA på linja nr 6

Hør Rutersjefen i siste podcasten - OSA På Linja 👍🏽
Har Covid19 styrket forholdet mellom Ruter og Sporveien? Bernt Reitan Jenssen og OSA-leder Rune Aasen svarer.
Lats ned til din podcast-spiller.
Generelt