Arkiv

Kvinner på skinner - 2021


IMG_3741
Foto: Kvinner på skinner 2020, Kjeholmen.

Da ønsker vi også i år å invitere til OSAs kvinnekonferanse «Kvinner på Skinner – 2021». 1. - 2. september. Etter mange gode tilbakemeldinger fra fjorårets konferanse, ser vi viktigheten av å fortsette arbeidet med å løfte kvinners situasjon og skape den felles plattformen hvor vi kan møtes og diskutere på tvers.
Kalender

Trikkespor til besvær

Erling Dokken

Av: Erling Dokken, leder Personal- og ledelsesklubben, OSA 


Som jo alle vet så har Storgata vært stengt i en lengre periode pga. oppgradering av hele området i påvente av at Oslo skal sette i drift 87 nye trikker. Men for å kunne opprettholde trikketrafikken på et tilnærmet opprinnelig nivå ble det bestemt at det skulle legges trikkespor i Hausmanns gate, Chr. Kroghs gt og Stenersgata som en midlertidig løsning mens arbeidene i Storgata pågår, noe som har fungert aldeles strålende.

Generelt

Osa-Sporet Nr.1 2021

Det er med stor glede vi kan dele Osa-Sporet digitalt med våre medlemmer. I en tid hvor koronapandemien dikterer vår hverdag med hjemmekontor og mindre sosial kontakt. Selv om vi ser lys i tunellen og det blir mindre restriksjoner beveger OSA seg i en mer digital verden. 
Trykk på ikonet nedenfor og lese siste utgave av Osa-Sporet. 
Klubbsider Generelt

Webinar om boliglån og boligsparing for medlemmer

  1. Skjermbilde 2021-06-07 kl. 16.21.57

    10. juni, arrangerer LO Viken og Oslo et LO webinar for medlemmer med fokus på boliglån og boligsparing. Dette webinaret er for alle medlemmer av LO og gir deg som medlem muligheten å lære litt mer om hva du kan få ut av medlemskapet ditt når det gjelder bolig. 
Generelt Kalender

LO i OsloPride 2021

OsloPride arrangeres i år i perioden 18.-26. juni, og vi i LO gleder oss til å delta på dette og ønsker at forbund og fagforeninger blir med!
Det blir fremdeles annerledes enn tidligere, men det legges opp til en «hybridfestival», det vil si, både digitalt og fysisk.
Generelt Kalender

Uttalelse - Trekk Oljefondet ut av okkupasjonen

Uttalelse vedtatt på Fagforbundet Oslos representantskap 3. juni 2021

Trekk Oljefondet ut av okkupasjonen-fordøm Israels overgrep mot palestinere
Under Israels bombingen av Gaza våren 2021, mistet 243 palestinere livet,66 av disse var barn. 15000 familier har mistet sine hjem, og over en halv million mennesker har ikke tilgang til strøm.
Når Israel bomber Gaza,vil sivilbefolkningen rammes. En palestinsk sivilbefolkning som harlevd i over et halvt århundre under okkupasjon, krig, fattigdom og isolasjon. En traumatisert befolkning som er sviktet av det internasjonale samfunnet.
Generelt

Tilbakemelding etter digitalt introduksjonskurs 31. mai og 1. juni.

Studie- og agitasjonsutvalget vil først takke for hyggelige dager sammen med deg som deltaker på introduksjonskurset. Det er lærerikt for oss å tilbringe tid sammen med dere, og håper også dere fikk et godt utbyttet av kurset. 

OSA på linja - Wegard Harsvik med ny bok

OSA-leder Ola Floberg i intervju med Wegard Harsvik.
Med blå regjering har vi fått et samfunn med økende ulikhet og mer privatisering. Kutt og reformer har påvirket livet til eldre, uføre og arbeidsledige. Og de rikeste har fått skattekutt.
Generelt

OSA støtter Folkehjelpas innsats på Gazastripen

OSA bevilger 5.000 kroner til Norsk Folkehjelps innsamling til befolkninga i Gaza.
"Menneskene i Gaza er hardt rammet av de massive bombeangrepene, uten mulighet for å flykte. De trenger øyeblikkelig hjelp. Behovet for mat, vann og hygieneartikler er stort. Norsk Folkehjelp har derfor startet en innsamling til befolkningen i Gaza."
Vil du bidra kan du gjøre det på denne siden:
https://folkehjelp.no/
Generelt

Tilbakemelding etter grunnleggende pensjonskurs for tillitsvalgte

22. april avholdt vi et grunnleggende pensjonskurs for tillitsvalgte i OSA. Kurset var ment å gi tillitsvalgte grunnkunnskapen om det norske pensjonssystemet før det legges opp til skolering / kurs av mer dyptgående art i de ulike pensjonsordningene våre. 

Introkurs for OSA medlemmer

Skjermbilde 2021-05-05 kl. 13.23.53
Har du lurt på hvordan du som medlem i OSA best mulig skal ta i bruk medlemsfordelene dine, eller syntes du det er vanskelig å vite hvordan og hvem som kan bistå deg om du trenger hjelp eller råd? 
Generelt Kalender

Jonas Gahr Støre besøkte OSA 1. Mai

Det var utrolig stas for oss i OSA da vi fikk vite at Jonas Gahr Støre ville komme på besøk til Grefsen på Arbeidernes internasjonale kampdag.

181200306_148786803874945_73627911585472396_n
Verkstedklubben Klubbsider Sporvognsklubben Generelt

Kommunalkonferansen 2021: Nytt flertall - et mer rettferdig Norge

Kommunal logo med LO rød (002)

LO Kommune har gleden av å invitere deg til årets digitale Kommunalkonferanse!
Klubbsider Generelt Kalender

Mellomoppgjøret i mål

Forhandlingsutvalg 2021
Generelt tillegg på 14.300,- kr!
 
Etter tøffe forhandlinger med Sporveien, har vi kommet til enighet om en ramme på 2,95% og et generelt tillegg på 14.300,- kr. Forhandlingsutvalget til OSA ser seg veldig fornøyd med dette.

Forhandlingene handlet stort sett om generelt tillegg og heving av lønnstrinn for noen grupper.

«Alt i alt fornøyd med resultatet. Det var uvant å diskutere lønn for grupper i et mellomoppgjør og det var grunnen til at det gikk litt tregt. Vi diskuterte og ble enig om at lærlingsatsing skal ha fokus fremover i Sporveien.» - Ola Floberg

 

Klubbsider Generelt

LO utdanningsfond 2021 / 2022

Som medlem av et LO tilknytta forbund, har du også mulighet å søke LO sitt utdanningsfond om økonomisk støtte til studier. Så dersom du studerer eller er i ferd med å starte studier eller har akkurat starta, men fikk ikke søkt på de andre stipend ordningene vi har kan dette være en flott mulighet. Det er egne kriterier for tildeling av midler så les nøye. 

Skjermbilde 2021-04-21 kl. 11.50.27