Digitalt Fase 1 kurs - grunnskolering for tillitsvalgte

Dato: 15.12.2020

57625241_1829346427168855_618550498734875164_n


osa_logofagf

Studie- og agitasjonsutvalget inviterer tillitsvalgte som ennå ikke har fullført Fase 1 kurs for tillitsvalgte til kurs 15., 17. og 18. desember. Vi har etter flere forsøk å avholde et fysisk kurs for tillitsvalgte, falt ned på at vi må avholde dette som et digitalt kurs og vil være like kvalifiserende til videre skolering i Fagforbundet som vanlig.
Generelt Kalender

TRONDHEIMSKONFERANSEN 2021

Dato: 30.01.2021
Trondheimskonferansen2010
FELLES KAMP FOR ARBEID OG FAGLIGE RETTIGHETER

Videokonferanse lørdag 30. januar 2021

Vi inviterer til Trondheimskonferansen 2021. 
Styret i LO i Trondheim har vedtatt å tilpasse Trondheimskonferansen 2021 til den aktuelle smittesituasjonen med covid-19.
Det blir dessverre derfor ikke noe fysisk møte i Trondheim, men vi ønsker å gjennomføre en digital konferanse lørdag 30. januar 2021 kl. 11.00 - 14.30.
Generelt Kalender

Utalelse OSA Hovedstyre : Full støtte til forslag om rekommunalisering av buss - uten anbud!


Oslo Sporveiers arbeiderforening har 18. november, 2020 vedtatt følgende uttalelse om rekommunalisering av buss i Oslo. 
Det er et samla hovedstyre som står bak tillitsvalgte og bussførerne i kampen for å ta bussen tilbake i kommunal regi. 

marit-streik
Skjermdump fra TV2 nyheter
Bussarbeiderklubben Generelt

Streik under covid i Palestina

tulkarem
Smittetrykket
Forskjellige kilder opererer med forskjellige tall, men WHO melder 12. november om 719 nye smittetilfeller og 5 dødsfall, 617 til sammen. Smittetallet for Vestbredden og Gaza ligger på om lag 73 000, vel 65 000 har friskna til, 40 er på intensiven, 11 på respirator, men det ser ut som om kurvene er i ferd med å flate litt ut. Fra Ramallah hører vi at folk har slutta å være så redde sjøl om smitten nå er verre enn i starten. Palestinske myndigheter var raskt ute med å stenge ned så snart smitten var oppdaga. Nå vender folk tilbake til normalt liv, restaurantene og barene er åpne og folk treffes.

Lederen for New Unions Muhammed Blady, som flere har møtt, har vært blant de smitta og innlagt på intensiven, men er nå som vi kan se frisk og i full virksomhet igjen.

Okkupanten israel, hvor pandemien har spredd seg i fritt løp, har heller ikke bidratt til å redusere smitten, snarere tvert imot. De har vært avhengig av palestinsk arbeidskraft i perioden, og har laga flere høl i muren sånn at arbeidskraft kan strømme friksjonsfritt til og fra israelske bedrifter. Det finnes mange fortellinger om israelsk militære som dumper infiserte og sjuke arbeidere liggende i grøftekanten på sjekkpunktene for å overlate dem til seg sjøl og omsider bli plukka opp av et hardt belasta palestinsk helsevesen.
Generelt

Introkurs for nye OSA medlemmer

Dato: 09.11.2020
9. - 10. november arrangerer studie- og agitasjonsutvalget introduksjonskurs for nye medlemmer. Kurset er for alle medlemmer som ønsker å lære litt mer om foreninga og hvilke plikter og rettigheter du som medlem har. 

Skjermbilde 2020-10-21 kl. 09.44.58
Generelt Kalender

Frist for saker til landsmøte 2021

Dato: 26.10.2020
fagf
Foreningenes frist for innsending er 26.oktober.
Regionstyret vil innstille på foreningenes forslag, som skal behandles i representantskapet 19.november
Generelt Kalender

Felles kamp mot rasisme - Fagforbundet Oslo

Representantskapet i Fagforbundet Oslo vedtok 7. oktober 2020 en uttalelse mot rasisme og nazisme
Fagforbundet Oslo ser med bekymring på framveksten av rasistiske og nazistiske organisasjoner og miljøer i Norge og Europa. I den siste tida er det den rasistiske grupperingen Stopp Islamiseringa av Norge (SIAN) med sine hatefulle markeringer som har vært i fokus. Fagforbundet har deltatt både med faner og folk i demonstrasjonene mot disse rasistiske arrangementene. Dette mener vi er viktig og riktig. Fagforbundet Oslo vil fortsette å mobilisere til denne typer motdemonstrasjoner.
SIAN har også tette bånd til enda mer ytterliggående grupperinger som Den Nordiske Motstandsbevegelsen (NMR). Disse hadde i slutten av september en antisemittisk markering utenfor den jødiske moskeen i Oslo og den israelske ambassade i forbindelse med den jødiske høytiden Jom Kippur. Denne markeringen ble utført av tre nazister, og var på den måten ingen styrkemarkering. Imidlertid var det samtidig tilsvarende markeringer i flere land og gir et uhyggelig ekko fra fortiden. Slike markeringer uttrykker holdninger Fagforbundet Oslo mener er avskyelige og tar sterkt avstand fra.
Generelt