Banebryteren nr 4-20

Siste nummer av Banebryteren.
Om:
  • Høstens vakreste øyeblikk - Avertering i føreravdelingen
  • Kvinner på Skinner – OSA`s egen kvinnekonfreranse
  • Hvor kan man finne OSA`s podcast?
T-baneklubben Generelt

Gnist nr 5-2020

Gnist nr 5 ute fra OSA Sporvognsklubben. Om trakkasering på arbeidsplassen
Sporvognsklubben Generelt

Det handler ikke om dårlig moral - men vi kan bli bedre

I en mannsdominert bedrift som Sporveien tar vi stolthet i likelønn og like muligheter, uavhengig av kjønn, etnisitet, religion eller alder. Bedriften har vært en foregangsbedrift på mange måter gjennom tidene med tanke på å åpne for kvinner inn i arbeidslivet. På 70-tallet da første generasjons innvandrere kom var Sporveien et eksempel for mange og åpnet opp for våre nye landsmenn og kvinner. Til tross for at samfunnet forøvrig ikke hadde et like åpent og inkluderende syn på det. Dette har lagt grunnlaget for det mangfoldet vi er en stolt del av i dag.
Generelt

Kvinner på skinner har fått egen Logo!

Vi er så stolte og ydmyke over at vi nå endelig har fått på plass en egen logo til konferansen vår! En logo som viser allsidigheten og styrken til alle OSAs kvinner. 

Generelt

OSA på linja - Ensjøsvingen skrotet, og Herøya...

Ensjøsvingen skrotet, og hvorfor blir ikke Herøya Oslos beste feriested?
Gabriel Matos og Einar Fygle snakker med nestleder i OSA, Ola Floberg, om bystyrets vedtak om å skrote T-banetunnelen "Ensjøsvingen".
Vi snakker også en del om OSAs feriehjem, og spesielt Herøya, hvor det ikke har vært investert store summer slik som på Kjeholmen og grunnen til det.
einarola

Generelt

OSA På Linja - 2 menn 1 plan

Matos&Fygle

Gabriel og Einar går igjennom hva de første episodene av Podkasten har å si for podkasten fremover og nevner dens økende popularitet. Vi ramser opp temaer og gjester vi ønsker å få inn før nyttår, og vi gir et par hilsener til våre lyttere.
Har du ideer om tema? Er det noe du savner? Send oss en melding!
Klubbsider Generelt

Banebryteren nr 3 2020

Dette kan du lese mer om:
# T-baneklubben er med når OSA har startet podcast
# Hyllest til deg, gode kollega!
# Hva er egentlig solslyng og kan vi bli kvitt det?
# Midtsiden – Vår egen tegner ser sommeren med skråblikk

OSA - BANEKLUBBEN
T-baneklubben Helgedagsklubben Generelt

OSA på linja - T-Banen i Koronatider

HVO T-bane Erik Norman-Larsen og Einar Fygle snakker om T-Banen,
vedlikehold av skinner og det arbeidet som gjøres for å holde T-Banen i
gang i Oslo.

HVO Konsern Geirr Cranner kommer også innom for å snakke om samarbeidet mellom vernetjenesten og bedriften.
Geirr
K-HVO Geirr Cranner (foto Linda Amundsen)
T-baneklubben Klubbsider Generelt

Avduking av maleri - Sagakollen

Dato: 04.07.2020

Lørdag 4. juli vil ordfører Marianne Borgen avduke et maleri som dekker størstedelen av Sjøboden på Sagakollen. Det er fire ivrige malere som maler årlig på alle OSAs feriehjem: Herøya, Kjeholmen og Sagakollen og donerer bilder. Disse er Anne Loeshagen, Liv Kjerstin Ødegaard, Trine Dønhaug og Astrid Margrethe Aasen.

 

Generelt Kalender

Årskonferanse og Årsmøte - Pensjon for alle

Dato: 21.09.2020
Mandag 21. september avholdes årskonferanse og årsmøte for stiftelsen Pensjon for alle. Konferansen avholdes på Røde Kors sitt konferansesenter i Oslo fra klokken 10.00 - 14.30. 

                                   

Uttalelse bussføreres sikkerhet

For at våre kollegaer på bussen skal få en arbeidshverdag hvor de ikke risikerer liv og helse må det reell påvirkning fra førere og arbeidstakerorganisasjonene ved innkjøp av busser. Det kan vi få til dersom anbud fjernes og igjen, sakte men sikkert bygger opp et velfungerende 3-part samarbeid i bussbransjen.

Oslo Sporveiers Arbeiderforening, Fagforbundet
26. juni 2020
Bussarbeiderklubben Generelt

OSA på linja - Stein Gudbrandsen

Stein.Gudbrandsen (foto: Fagbladet)
Hør siste podcast fra OSA
Tidligere leder i OSA Stein Gulbrandsen og Einar Fygle snakker om anbud, bussbransjen, bussikkerhet, hans tid som HVO og vindkraft til havs.
Generelt

Informasjon om Smitteverns rutiner under Fagforbunds uka

Dato: 22.06.2020
I forhold til gjeldende smittevernregler for arrangementer, Har vi satt oss godt inn i gjeldende rutiner og utarbeida egne rutiner slik at vi skal kunne gjennomføre Fagforbunds uka 2020 på en trygg og forsvarlig måte. Det er viktig at både tillitsvalgte og medlemmer som deltar under denne uka føler seg trygge og at vi samtidig klarer å få til noe hyggelig sammen selv om det blir en litt annen vri på det i år. Gjeldende rutiner Kan leses under: 
antibac

Hovedstyremøte 11-2020

Dato: 11.12.2020

Med forbehold om tid/sted

Hovedstyremøte 10-2020

Dato: 18.11.2020

Med forbehold om tid/sted

Hovedstyremøte 9-2020

Dato: 21.10.2020

Med forbehold om tid/sted

Hovedstyremøte 8-2020

Dato: 16.09.2020

Med forbehold om tid/sted

Hovedstyremøte 7-2020

Dato: 27.08.2020

Med forbehold om tid/sted

Spekter A-del - start

Dato: 25.08.2020
Hovedtariffoppgjøret i staten innledes 1. september, mens Spekter-oppgjøret innledes uka før.

Koronapandemien førte til at årets tariffoppgjør ble utsatt over hele linja. Da forhandlingene i industrien (frontfaget) ble utsatt til august, fikk det følger for alle andre oppgjør. Det er resultatet i frontfaget som danner «malen» for de andre oppgjørene, så da blir det en travel høst for alle sektorer.
Generelt

Pressemelding - Stans annekteringen av Palestina

Fagforbundet, Fellesutvalget for Palestina og Palestinakomiteen i Norge lanserer sammen med 27 organisasjoner et opprop mot Israels planlagte annektering av palestinsk land som skal starte 1. juli.
Annekteringsplanene er et direkte resultat av Donald Trumps såkalte fredsplan for Midtøsten, «Deal of the Century» som «legitimerer» Israels ulovlige koloniserings- og anneksjonspolitikk.
Generelt

Podcast - Hva gjør Studie- og agitasjonsutvalget?

Linda Amundsen leder i studie- og agitasjonsutvalget og Einar Fygle tar en prat om blant annet demonstrasjoner, Fagforbundsuka, Kvinnekonferanse og digitalisering.

Generelt

Fagforbunds uka 2020!

Fra 22. juni til 26. juni er det duket for nok en Fagforbunds uke, med besøk rundt omkring på plassene samt aktiviteter på sosiale medier.
Skjermbilde 2020-06-17 kl. 17.23.09
Generelt

Byrådet vil forkaste Ensjøsvingen

Alle som bruker kollektivtrafikk vet for lengst at kapasiteten i systemet er sprengt i rushtid. Nettet er i tillegg sårbart om det skulle oppstå et avvik eller noe uforutsett. T-banene står, og folk kommer for seint til jobb, skole, tannlegen eller barnehage.

Allikevel er T-banen en av suksesshistoriene i europeisk sammenheng. Vi driver mer effektivt og punktlig enn veldig mange av landa i Europa. Dette er ene og aleine på grunn av hvordan Sporveien driver T-banedrifta og hvordan man gjennom å drive i offentlig regi har klart å ha en integrert forretningsmodell. Noe som er umulig om man hadde anbuds- eller konkurranseutsatt deler eller hele drifta.
T-baneklubben Generelt