Helgedagsbetjeningens klubb

Helgedagsbetjeningens klubb (HBK) organiserer det store flertallet av helgedagsbetjeningen på trikk og T-bane i Sporveien. Helgedagsbetjeningen jobber to helger og har den tredje fri, og denne turnusen går året rundt. Vår arbeidstakergruppe er sammensatt av ulike mennesker. Blant oss finner man studenter, som nok er i flertall, men også livsnytere med kun denne helgejobben. Ellers har vi kunstnere, frilansere og andre som riktignok kanskje har en annen jobb, men som ikke klarer å legge fra seg kjøringen med trikk og bane i helgen.

Her er dine tillitsvalgte
Som helgedagsbetjening i Sporveien har man arbeidsforhold og rettigheter som er svært bra i forhold til arbeidstagere i tilsvarende jobber i yrkeslivet. Dette har ikke kommet av seg selv.

Siden 1946 har helgedagsbetjeningen vært organisert. Fra da til 2014 hadde vi vår egen forening, Helgedagsbetjeningens Forening (HBF). I 2014 ble vi slått sammen med Oslo Sporveiers Arbeiderforening (OSA), men fortsetter som egen klubb. Vi har uansett én oppgave: Å forsvare helgedagsbetjeningens interesser. Hver og en, og som gruppe. Vi har en svært god «track record» i personalsaker. Enda viktigere er det at vi siden starten har forhandlet frem, forvaltet og forsvart en egen tariffavtale for helgedagsbetjeningen (særbestemmelser fra 2000). Det er bare vi som har den reelle forhandlingsretten til denne.

Helgedagsbetjeningen har siden 2000 vært en del av Fagforbundet – det største forbundet i LO. Dette gjør evnen til å forsvare avtalen (som nå er skrevet inn i den felles overenskomsten) og medlemmene enda bedre, samtidig som vi kan gi mer støtte til rettshjelp og tilby høyst konkurransedyktige forsikringer – blant annet Norges beste innboforsikring gjennom LO-Favør.

Vi sitter i en rekke forum og utvalg som drøfter og utreder våre arbeidsforhold i stort og smått, og vi blir hørt! Vi er helgedagsbetjeningens stemme i sporveissystemet!

Hvorfor oss?

Et medlemskap i Oslo Sporveiers Arbeiderforening (OSA) og dermed Helgedagsbetjeningens klubb er en forsikring og en investering i fremtiden. Her er ni  grunner til at du bør være medlem hos oss:

1. Forhandlingsretten
Våre særbestemmelser er unike og gir oss svært gode lønns- og arbeidsbetingelser. Vi har som klubb i den største fagforeningen i Sporveien den reelle forhandlingsretten rundt disse. Bare medlemmer hos oss kan dermed i realiteten være med og bestemme over sin egen arbeidsplass.

2. Organisasjonstid
Vi har kontortid når helgedagsbetjeningen er på jobb. Dette sikrer rask assistanse. Dagtid lørdag og kveldstid søndag. Kontoret finner du i 2. etg på Tøyen, Økernveien 9.

3. Personalsaker
Vi er meget sterke i personalsaker. Våre medlemmer vet at de kan stole på at vi stiller opp hvis det stormer.

4. Kontroll på tjenesteplanene
Vi setter opp helgedagsbetjeningens tjenesteplaner. Våre medlemmer kan dermed påvirke sin egen arbeidsdag.

5. Pensjon
Klubben klarte våren 2015 i samarbeid med resten av OSA å skaffe helgedagsbetjeningen pensjon.

6. Informasjon
Vi benytter en lukket facebookgruppe hvor info gis, spørsmål stilles og blir besvart og debatter startes.

7. LO-Favør
Gjennom fordelsprogrammet «LO-Favør» har vi landets beste forsikringer og rabatter.

8. Vi er i Fagforbundet
Vår tilhørighet i LOs største forbund, Fagforbundet, gis oss kampkraft og styrke. Sammen er vi sterke! Mange rødhetter skremmer ulvene vekk!

9. Verneombud
Vi utpeker verneombud på trikk og T-bane fra helgedagsbetjeningen.
 MEDLEMSFORDELER 

Nyheter

Les mer | mai 2024

Nytt styre i…

Onsdag kveld ble det nye styret i Helgedagsbetjeningens klubb konstituert etter årsmøtet 8. desember. Tre nye styremedlemmer tok fatt på sin nye…

Les mer | januar 2022

Osa-Sporet Nr.1 2021

Det er med stor glede vi kan dele Osa-Sporet digitalt med våre medlemmer. I en tid hvor koronapandemien dikterer vår hverdag med hjemmekontor og mindre…

Les mer | juni 2021

NYTT INTRODUKSJONSKURS FOR…

Studie- og agitasjonsutvalget avholder 18 – 19 januar, 2021 introduksjonskurs for OSA medlemmer og tillitsvalgte. Dette kurset bør prioriteres av…

Les mer | januar 2021

HBK - Uttalelse dagpenger

Koronapandemien preger Norge og verden sterkt, og Oslo opplever nå en sosial nedstenging. Ansatte i mange bransjer blir permittert og sendt til NAV for…

Les mer | desember 2020

Les mer | desember 2020

Helgedagsbetjeninga støtter…

Det er bussjåførenes tur nå, og det lover ikke godt for rekrutteringen av bussjåfører i fremtiden med dagens lønnsnivå…

Les mer | september 2020

Banebryteren nr 3 2020

Dette kan du lese mer om: # T-baneklubben er med når OSA har startet podcast # Hyllest til deg, gode kollega! # Hva er egentlig solslyng og kan vi bli…

Les mer | juli 2020

Fagforbunds uka 2020!

Fra 22. juni til 26. juni er det duket for nok en Fagforbunds uke, med besøk rundt omkring på plassene samt aktiviteter på sosiale medier.

Les mer | juni 2020

Jubileum for…

Det er viktig å være organisert og kjenne sine plikter og rettigheter. Derfor laget Helgedagsbetjeningens Forening en håndbok for sine medlemmer i…

Les mer | april 2020