Redaktørens hjørne

Publisert av Sores Yuzer 08.09.2021

sores (1)

Det var godt å få i gang OSA-Sporet igjen. Første utgave for 2021 ble en tykk blekke og det var tydelig at det var flere skribenter i OSA som hadde mye de ønsket å få på trykk. Det er viktig for oss at vi kan tilby et informasjonsblad for medlemmer med gode tekster. Alt som er på trykk i OSA-Sporet er gjort av engasjerte medlemmer og tillitsvalgte. Tekster, layout og bilder. Det er imponerende å se hvordan det blir satt sammen og resultatet er vi veldig fornøyd med. Det må også sies at vi alltid ønsker flere som bidrar til OSA-Sporet, ta gjerne kontakt om du har et bidrag.  

I en mer moderne og smittefarlig tid var det et ønske fra redaksjonen om at vi må ha bladet tilgjengelig på mobil eller PC. Valget falt på flippingbook. Her kan du lese bladet i nettleseren samtidig som du har en teknologisk tilnærming til bladet. Dette er en fin løsning når vi ikke kan legge igjen et eksemplar til alle på arbeidsplassen. Det var også et håp om at dette skulle nå våre pensjonister som har ønske om å lese OSA-Sporet. Jeg håper det er flere som benytter seg av denne løsningen, den er alltid tilgjengelig og bare et klikk unna på våre nettsider og på Facebook.  

Valget nærmer seg med stormskritt, vi merker pågangen fra politikere og spesielt de rødgrønne partiene som ønsker å prate med OSA og medlemmene våre om hvordan det er å arbeide i Sporveien. Arbeiderpartiet har besøkt OSA og Sporveien ved tre anledninger i år. Det er utrolig stas for oss og medlemmer å møte på vår (kanskje) neste statsminister på arbeidsplassen. Vi merker at vår fagligpolitiske kunnskap blir brukt som eksempel i dax18 på NRK. «AP vil bruke Sporveien som modell for jernbanen». 

I tillegg til Arbeiderpartiet med Jonas Gahr Støre, Kamzy Gunaratnam, Frode Jacobsen og Andreas Halse har vi hatt besøk av Rødt leder Bjørnar Moxnes og SVs førstekandidat i Oslo Kari Elisabeth Kaski. I skrivende stund blir Senterpartiet vår neste gjest, mens Miljøpartiet De Grønne har vi ikke hørt fra. Selv om vi som fagforening ønsker et rødgrønt flertall, tar vi hjertelig imot (nesten) alle partier for en omvisning. På de fleste besøk viser vi frem Sporveiens baser, prater med medlemmer og tar en prat i vår podkast «OSA På Linja».  

Sammen med LO og Fagforbundet er det forankret i styret i OSA at vi støtter et rødgrønt flertall og jobber for dette i valgkampen. Samtidig er det viktig for oss at vi arbeider på tvers av de borgerlige partiene og har god dialog med dem. Vi må huske på at Oslo bystyre var under borgerlig styring i 18 år og uten konstruktive diskusjoner med disse partiene hadde ikke Sporveien vært samlet slik det er i dag.  

Merkelig nok har kanskje ikke partiene på borgerlig side denne tankegangen for å sanke stemmer, medieoppslag og vulgære uttalelser er strategien for valget 2021. Leder av Venstre Guri Melby besøkte Grefsen og Trikken for å fremme Venstre sin politikk. Det er kanskje viktigere for Venstre å fremme sin politiske «bragd» SL-18 i media enn å prate med mulige velgere. Det å ta en prat med arbeidsfolk og fagforeninger kan være en mulighet for å få flere stemmer, uten at jeg skal «lekke» de rødgrønne sin strategi for valget.  

23.-24. august arrangerte OSA valgkampsamling for tillitsvalgte på Kjeholmen. Her var det foredrag av Petter Vellesen fra LO, Sverre Myrli om jernbanepakke 4, Maren Oddvang fra Fagforbundet Ung om boligpolitikk og politisk debatt med rødgrønne partier. 

OSA ønsker også å invitere medlemmer til valgvake 13. september på Brygg i Storgata 9. Her vil det være full dekning under valget og aktiviteter i de spennende timene til valgresultatet er ferdig talt opp.  

  

Jeg håper alle våre medlemmer har hatt en flott sommer, om du har vært på jobb, norgesferie, utenlandsferie eller bare slappet av i den flotte byen vår.  
 
Da er det bare en ting som gjenstår! Bruk stemmeretten din og stem rødgrønt!