OSA-Sporet - Redaktørens hjørne

Publisert av Ola 27.04.2018

Ola FlobergOla Floberg, Redaktør
Av Ola Floberg, redaktør
Nytt nummer av OSA-Sporet er nå ute etter den vanlige dugnaden. Å lage ett såpass stort blad er ingen liten jobb, men med den innsatsen som gjøres av redaksjonen og skribenter er ganske stor.
La meg først få takke forrige redaktør, Frode Rustbakken, for den innsatsen han la i bladet fram til årets årsmøte. Vi ønsker han lykke til videre! 

Diskusjonene går om hva som skal være framtida til Sporet og bruk av andre kanaler. Sommeren 2017 fikk vi nye nettsider på lufta (osa-sporveien.no), og ifølge analyser ser det ut til at disse sidene er i god bruk. I tillegg er vi blitt mer bevisst på - og flinkere - til å bruke sosiale medier.
Jobben framover er å koble disse mediene sammen så vi når medlemmene med relevant info. Og at medlemmene når oss!
Vi har en målsetning om å gi ut 4 nummer i året. Det holder hardt noen ganger, når hverdagen er full av anna gjøremål. Kanskje vi skal redusere sidetallet og gi ut oftere på papir? Skal vi skrive mer på nettsida og publisere etterpå i Sporet? Er vi for snille med ledelsen eller makta for øvrig? Redaksjonell linje er i støpen hele tida! 

Redaksjonen er utvida med nye skribenter
I dette nummeret kan du lese Anja Renbergs artikkel fra Sør-Afrika om transporttilbudet der. Det myldrer av minibusser, og disse er - sammen med tog - en viktig forutsetning for at landet skal fungere. Visste du forresten at det finnes pingviner i Sør-Afrika?
Frode Eriksen har flere saker fra buss-området. I tillegg blei han spurt om å skrive fra Trondheimskonferansen. Teksten endte med en solid historisk vri.
Ny skribent i dette Sporet er også André Riseng som har levert ett tankevekkende essay. 

Det er mye som skjer denne våren, hvor årets tariffoppgjør kanskje er det viktigste for alle organiserte arbeidsfolk. I uravstemminga skal vi gi vår stemme til framtidig pensjon. Det er viktig at vi setter oss inn hva dette forslaget betyr. Levealdersjusteringa i folketrygden har gjort det svært usikkert for de som må gå av tidlig i framtida.

I tillegg skal vi stemme over det lokale resultatet. Når denne teksten blei lagd var vi på dag to av forhandlingene. Dere får følge med i andre medier.

Vi setter pris på alle bidrag eller ris/ros til redaksjonen. Sporet er dugnad – har du lyst til å bidra så ta kontakt.

Jeg takker redaksjonskomitéen og bidragsytere for innsatsen til dette nummeret og håper leserne også setter pris på bladet vårt.


Vi hilser arbeidsfolk med 1. mai-feiringa – så ses vi på Youngstorget!