LO Oslo 100 år!

Publisert av Ola 03.02.2020

Bli med på byvandring søndag 9. februar kl. 12:00 fra Byparken på Vaterland:

En vandring i LO i Oslos og fagbevegelsens historie

Guider er professor Knut Kjeldstadli, supplert av leder i Oslo Bygningsarbeiderforening, Petter Vellesen og sekretær i LO i Oslo, Lill Fanny Sæther. Gjennom stopp flere steder i byen vil vi vise fram viktige begivenheter i LO i Oslos historie knyttet opp til resten av fagbevegelsen. Vandringen varer ca. en og en halv time.

Dato: 09.02.2020

Vi ser på livet til allmuen på det mørkeste Vaterland før vi fikk fagforeninger, og hører om liv, leveforhold, leieboerkampene og om «Ælva» som deler Oslo i øst og vest. Vi får høre om fagforeningene vi passerer på veien: Jern og Metall, Bygningsarbeiderne, LO i Oslos kontorer og LO-bygget. Vi får svar på hva «trekk-frisk-luft-aksjonen» i 1923 var. Hvem bygget Rådhuset og hvem bygger Nasjonalmuseet? Hvor lå Verdensteateret og hvorfor er dette teatret og Akers Mekaniske Verksted, som lå på Aker Brygge, relevante steder i LO i Oslos historie? Og innimellom blir det en sang!

Ta med deg fagforeningskamerater og familien og møt opp til en interessant og lærerik spasertur fra Vaterland til Aker Brygge!