Fremtidens arbeidsplass heter CAF

Publisert av Ola 10.06.2018 (Verkstedklubben)

CAF-SL18-FrognerCAF Urbos med byvåpenet som logo.
Mandag 11. Juni, 2018 er dagen da Sporveien skriver historie. Det er i dag klart at CAF vil bli den nye leverandøren til Oslos 87 nye trikker. OSA gratulerer ikke bare Sporveien og alle ansatte, men også byens innbyggere som vil nyte godt av en splitter nye trikkeflåte. Det er bra at hele kollektivfamilien tilslutt ble enige om dette kjøpet. ​​Også det politiske miljøet har gjort riktige beslutninger.
Nye trikker vil være med på å løfte Oslo inn i fremtiden. Det blir en kapasitetsterk og miljøvennlig løsning og som vil gjøre hverdagen til hundretusner av mennesker lettere.
Det har vært en lang prosess, med mange kamper. OSA vil fremheve 2015 som et spesielt viktig år. Daværende samferdselbyråd, Guri Melby (V) beslutta at Sporveien skulle være ansvarlig for innkjøpet av nye trikker. ​​Bystyret vedtok å kjøpe inn nye trikker 16. desember 2015. Nytt rød/grønt byråd har støttet helhjertet opp om trikkeprogrammet etter det.

Styret_Sporveien-23.5.18-Kjeholmen
Styret i Sporveien vedtok kjøp av trikker på Kjeholmen 23.5.2018

OSA mener det var helt riktig at Sporveien fikk ansvaret for kjøp av trikker. Det har vært god innvolvering i alle ledd, av kompetente folk, i anskaffelsesprosessen. Involveringen har dreid seg om førerrom, renhold og tekniske spesifikasjoner. Det har foregått på alle nivåer, fra arbeidsgrupper til programstyret. OSA forventer at vi fortsetter det gode samarbeidet videre​. ​Ny trikk skal designes, tilpasses, testes og leveres.

Fremtidens kollektivløft er i gang! Vi tror dette vil bli en bra løsning for alle våre medlemmer som til daglig jobber med og på trikken. Dette vil komme alle byens innbyggere til gode, med ny trikk, oppgraderte gater og baser.

OSA har tidligere foreslått at de nye trikkene skal ha byvåpenet som logo, når de rulles ut i Oslos gater. De nye trikkene eies av alle byens innbyggere og det bør vises med det flotte byvåpnet vi har > (nye-trikker-med-byvapenet-til-oslo)