Støtteerklæring til våre streikende kamerater i OSA

Publisert av Linda 23.09.2020

Gode kamerater,
Vi sender vår varmeste og uforbeholdne støtte til de streikende i den pågående konflikten i bussbransjen. Vi er mange som er helt avhengige av dere. Vi trenger dere til å få hverdagene og livene våre til å henge sammen. Uten dere kommer vi oss ikke på jobb, vi får ikke levert i barnehagen eller besøkt familiene våre.
Vi blir provoserte og opprørte over at dere nå er satt i en situasjon hvor dere må streike for å få arbeidsgiverne til å følge opp allerede inngåtte avtaler om en anstendig og rettferdig lønnsutvikling, mens direktørsjiktet stikker av med hårreisende bonuser og lønn som vi ikke finner sidestykke til i kommunal- og fylkeskommunal sektor – som tross alt finansierer oppdraget deres. Vi støtter kampen for anstendige arbeidstider, rettferdig fordeling og utvikling av lønn og vi støtter krav om sikkerhet for alle som jobber i transport.

Den pågående streiken er en kraftig påminnelse om at vi sjøl må trappe opp og intensivere det faglig politiske arbeidet for å sikre at den offentlige kollektivtrafikken skal driftes i egenregi og at anbudspolitikken er arbeiderfiendtlig og overmoden for historiens skraphaug.


Solidarisk hilsen
Fagforbundet Bergen avd. 056

Sara Bell


Skjermbilde 2020-09-23 kl. 13.32.24