STOPP ANGREPET MOT SIVILE I GAZA

Publisert av Ola 20.11.2023

Palestinaflagg
STOPP ANGREPET MOT SIVILE I GAZA-OSA-Uttalelse i PDF

“Det er noe veldig spesielt ved et land som for å berge sin egen sikkerhet må drepe tusen barn i uka.” Erik Fosse, lege og leder i NORWAC, Norwegian Aid Committee.

UD melder i dag, 13.11.23, at en norsk tobarns mor har blitt drept sammen med sin far etter et israelsk bombeangrep i deres hjem i Gaza. Fremdeles sitter fortsatt norske borgere fast og kan dø når som helst. Dette skjer i kjølvannet av at over 11.000 mennesker har mistet livet. Ifølge FN så dør et barn hvert 10. minutt i Gaza.

Etter angrepet den 7. oktober var verdenssamfunnet samstemte om å fordømme handlingen, og at Israel har rett til å forsvare seg. En måned senere ser vi at Israel beveger seg mot et mulig folkemord som skal etterforskes av Den internasjonale straffedomstolen (ICC). Det er veldig bra at Norge har stemt i FN for våpenhvile. Men vi må ty til sterkere handling.

Fagforbundet og OSA har en tradisjon på å vise solidaritet med den undertrykte part og vi fikk et godt vedtak på LO-kongressen i 2022: LO støtter også en internasjonal boikott av Israel (link: Fagforbundet fikk gjennomslag for uttalelse om internasjonal boikott av Israel)

OSA maner, sammen med resten av fagbevegelsen, til full solidaritet med den palestinske befolkning.

OSA oppfordrer til økonomisk boikott av varer som bidrar til å opprettholde okkupasjonen av Palestina og krever at Sporveien bryter alle avtaler med leverandører av produkter og tjenester fra Israel.