Pressemelding fra Bussarbeiderklubben i Oslo Sporveiers Arbeiderforening, Fagforbundet

Publisert av Ola 12.01.2023

Bussjåfør Marit Sauge 2[3]Marit Sauge, OSA Bussklubben

Gi oss trygghet bak rattet!

Vi har ikke flere kolleger å miste. Onsdag 28 desember omkom en bussjåfør i Fredrikstad i en kollisjon med en annen buss. Oslo Sporveiers Arbeiderforening, Fagforbundet mener bussjåførenes sikkerhet er ikke-eksisterende.

Siden 2011 har minst ti bussjåfører mistet livet i møteulykker på norske veier. Fra 2011 til 2020 var 240 busser involvert i frontkollisjoner.

For personbiler og lastebiler er det krav om kollisjonsbeskyttelse i fronten av kjøretøyet. For busser finnes det ikke slike regler.

Statens vegvesen har foreslått å innføre regler for å styrke beskyttelsen i fronten av bussene. Vi krever sikkerhet rundt hele førerplassen i bussen.

Gi oss trygghet bak rattet! Lik kollisjonssikkerhet for busser som trailere nå!

Bli med på markering på Eidsvoll plass 17. januar 12.30 – 13.00

Bussjåfører og sympatisører møter på Eidsvoll plass foran Stortinget, tirsdag 17. januar, kl. 12.30 – 13.30 for å kjempe vår sak for bedre sikkerhet, vise vår styrke og i sympati med den omkomne bussjåføren og hans etterlatte.

Intervju i saken?

For mer informasjon og intervju, ta kontakt med klubbleder for Bussarbeiderklubben Marit Sauge. Mobil: 45810034 eller epost: marit.sauge_at_unibuss.no