Ingen bussførere i første streikeuttak

Publisert av Ola 13.04.2023

BKO-April2023


LO og YS har sendt varsel om plassfratredelse for he

nholdsvis 22947 og 1441 medlemmer ved meklingsfristens utløp natt til søndag. Bussbransjen er ikke omfattet av første streikeuttak.

Bussbransjen er imidlertid blant de områder der medlemmer kan tas ut senere ved en opptrapping av en eventuell arbeidskonflikt, ettersom LO og YS har meldt plassoppsigelse for alle sine medlemmer i tariffområdene innenfor NHO-området (og bussen i Spekter). For LO gjelder det 185.000 medlemmer, mens YS har 16.000 medlemmer i områdene. Varsel om plassfratredelse kom tirsdag 11. april og en arbeidskonflikt kan tidligst starte ved midnatt natt til søndag 16. april.

 

Les mer om første streikeuttak her:

https://fagbladet.no/nyheter/her-kan-det-bli-storstreik-neste-uke-6.91.950770.f85cecd1b1

 

Fagforbundets medlemmer som er omfattet av oppgjøret er knyttet til private eller ideelle virksomheter med NHO-avtale som er; Dyrepleiere og klinikkassistenter. Ansatte i energiverk. Ambulansepersonell som ikke er ansatt ved offentlige helseforetak. Ansatte i busselskaper med NHO-avtale. Brukerstyrte assistenter i selskaper med NHO-avtale. Ansatte i Blindeforbundet, private barnevernsinstitusjoner med NHO-avtale, ansatte ved Aurora kino og ansatte i ideelle organisasjoner med NHO-avtale, blant andre Frelsesarmeen og Bymisjonen. Frisører. Ansatte i private helse- og omsorgsinstitusjoner med NHO-avtale. Private barnehager med NHO-avtale.

 

– Vi har alltid som mål å bli enige, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik i ei pressemelding fra LO.

 

Det er allerede varslet at det vil komme et nytt streikeuttak lørdag 15. april. De som kommer på denne lista tas ut i streik fire dager seinere om meklingen kommer til brudd i helga.


LAST NED HELE BLEKKA HER Bussklubben OSA april 2023