I et bagasjerom nær deg!

Publisert av Ola 13.07.2019

Linda.satire

Satiriske LInda i OSA-Sporet

Det er en ting jeg avskyr mer enn kvinnfolk med barnevogn. Da mener jeg den type avsky som gjør at du får nervøse rykninger i øyekroken samtidig. Mens mørke tanker legger seg i sinnet og en drømmer om brutale løsninger som krever mye kraft og lite samvittighet. Og du har sikkert sett dem selv. Der de kjører rundt i byen, uten en tanke om verken trafikkregler eller andre medtrafikanter.
Selv om ikke jeg kan banne på det, så tror jeg det er en del av kjøpskontrakten for Tesla at de må underskrive på at de tar avstand fra veitrafikkloven og alle dens paragrafer. Konsekvensen av et slikt brudd kan jeg bare anta er ganske alvorlig, siden den faktisk er av en slik karakter at ALLE Teslaeiere faktisk følger dette punktet.

For jeg avskyr dem. På cellenivå. Alle som en. Der de brøyter seg vei gjennom byen, uten en tanke om at det er andre i denne byen som også deler de samme veier og arealer som den selv. I vintermånedene har det spesielt vært et irritasjonsmoment der de står på tvers i veien, og kun gir deg et arrogant vink når du signaliserer at de skal flytte dråget sitt bort fra skinnegangen. Jeg må da forstå at jeg må vente, for kona er inne på butikken i Bogstadveien for å kjøpe seg ny håndveske. Selvfølgelig venter både jeg og mine snaut 100 passasjerer på deg og kona di!

Men jeg undres litt over trafikksikkerheten ved disse doningene også. Tydeligvis har de verken blinklys eller bremsesystemer som er utviklet de siste 50 årene. Hva jeg har klart å resonere meg frem til etter å ha ligget bak disse doningene i trafikken er at bremsene blant annet fungerer med funksjonen «av» eller «på».

For når du kjører en trikk som veier alt fra 25 til 85 tonn så er det ganske innlysende at jeg har behov for en bremselengde som er noe lenger enn 10 meter. Det hjelper ikke en tøddel at du bråbremser fordi du endelig fant en ledig parkeringsplass i Thereses gate når du har en 33 meter lang trikk plassert i bagasjerommet på Teslaen din!

Men igjen så kan disse Teslaførerne også kategoriseres inn i flere grupper. Og de som ligger øverst på «drit og dra» lista mi, er unge mannlige førere med solbriller. Skilter merket «Hunk» og antageligvis aldri har kjørt i indre by tidligere. Så lenge de vet hvor de skal hen ligger de gjerne i 20 kilometer i timen over fartsgrensen med Balkan tekno på full guffe. Selvfølgelig er dette kun når de vet hvor de skal hen. Men det som er morsomt med denne gruppen er at de har en oppfatning at all øvrig trafikk tilsynelatende skal tilpasse seg deres minste lille trafikale krumspring. At de bråbremser rett foran deg eller kommer ut som ei kanonkule foran deg er mitt ansvar ikke deres. Og skulle jeg bruke ringeklokka eller togfløyta på dem hører de ikke det uansett siden de dundrende diskorytmene fyller de bitte små Teslahjernene de er utstyrt med.

Men for Guds skyld. Jeg digger at selv folk med mye penger velger å kjøre miljøvennlig. Selv om jeg ikke selv vil innrømme det, en del av det grønne skifte her i byen som tillater småbarnsfamilier å oppdra ungene sine i byen, uten å ha en kollektiv innkjøpsavtale på astmamedisiner. Allikevel ønsker jeg meg mest av alt at hver forbanna Tesla eier blir sendt på et obligatorisk teorikurs om hvordan ikke være en kødd i trafikken. Og kanskje, vi på den måten kan unngå å møtes i et bagasjerom nær deg!