Full støtte til det amerikanske folks kamp for likeverd!

Publisert av Linda 05.06.2020

Oslo Sporveiers Arbeiderforening uttrykker sin fulle støtte til opprøret i USA etter det brutale drapet på George Floyd, og tar sterk avstand fra den systematiske rasismen og hatet som minoritetsgrupper i USA blir utsatt for.
Skjermbilde 2020-06-05 kl. 13.29.37
Den situasjonen vi nå har sett utfolde seg i USA er ikke et engangstilfelle, men et resultat av hundrevis av år med undertrykking og diskriminering av minoriteter. Uavhengig av hvilken politisk fløy som har regjert, har den reelle makta i landet ligget hos kapitalistene og hos hvite middelaldrende menn som har skapt sin rikdom ved å undertrykke arbeiderklassen!

Vi tar sterk avstand fra den brutale volden de amerikanske styresmaktene nå utøver ovenfor demonstrantene og vil stille oss bak folkets demokratiske rett til å demonstrere og velge side i kampen mot rasisme og rasistisk motivert vold.

Det brutale drapet påvirker også oss her i Norge. Vår egen grumsete historie kommer igjen til overflaten og vi må innse at den systematiske rasismen og diskrimineringen også er en del av vårt samfunn og av vår verden. Derfor er det viktigere enn noensinne at vi i arbeiderbevegelsen og vi som privatpersoner tar et tydelig oppgjør med rasistisk motiverte vold og holdninger.

Derfor marsjerer vi i dag gjennom Oslos gater. Derfor tar vi med fane for å vise solidaritet og samhold mot de hatefulle kreftene som vi ser får mer rom i samfunnet vårt og samtidig som de får færre konsekvenser å spre hat. Vi er med på markeringen i dag for å vise at arbeiderbevegelsen fremdeles er tuftet på solidaritet og samhold. For å vise at vi aldri vil godta at uskyldige mennesker blir drept bare på grunn av at de er litt mørkere i huden enn oss selv, eller har en annen religion eller språk.