En busstreikendes dagbok - dag 7

Publisert av Ola 27.09.2020

Frode-streik
Av Frode Eriksen, nestleder bussarbeiderklubben

Dag 7, 26. september 2020 - Hviledag
Å streike er hardt arbeid, men har en turnusfri, da har en det. Min hviledag gikk med til å lese en haug med aviser og noen meter med nettsider lagret opp gjennom uka og plassert i kategorien «skal lese». Ikke alt en rekker å få med seg underveis, så derfor er det fint med en liten rast langs det som ser ut til å bli en lang vei. Husk det alle sammen, ta en rast!
Og bare for å ha sagt, det er ikke mange grinete innlegg om late bussførere som ikke kjører og så dumme de er fordi og atte. Jeg har ikke registrert andre seriøse negative stemmer enn, foruten Stordragnes, den på tirsdagskvelden i Debatten på NRK, men skal jeg være litt ærlig så teller ikke den. Og Stavrum da, men han teller vel heller ikke for de siste to nevnte har det til felles at de trenger litt oppmerksomhet.

Noen få greier har jeg merket meg oppigjennom uka. Spørsmålet «Hvordan hadde din hverdag vært uten disse menneskene?», fra Martine Halvorsens blogg er jo en grei oppsummering. Det gir også fylkesleder i AUF i Innlandet, Sigrid Døving Bjerke (20) som skriver «Tusen takk til dere som streiker nå, for å stå på kravene og kreve deres rett. Det er det som har gitt oss alt vi i dag tar for gitt.» To unge kvinner som gir sin støtte til folka i en bransje som domineres av menn rundt de 60.

Til slutt fant jeg også svaret på spørsmålet mange stiller eller blir konfrontert med. Hvor lenge varer streiken?

– Én dag lenger enn arbeidsgiverne orker...!