En busstreikendes dagbok - dag 6

Publisert av Ola 26.09.2020

Frode-streik
Av Frode Eriksen, nestleder bussklubben

Dag 6, 25. september 2020

Saturn V
Mens det ikke var helt sikkert om det kom til brudd i meklingen sist søndag, i det minste for oss som stod utafor og ventet, er det helt sikkert at ytterligere 4500 bussførerne går ut i streik lørdag. Opptrappingen har vært planlagt i flere dager, på den måten som klubber og foreninger landet rundt har i sitt planverk. Det hele kan minne om den tretrinns bæreraketten Saturn V, som brakte mennesker til månen for lenge siden.
Første trinnet på bæreraketten er det som frigjør raketten fra jordas gravitasjonsfelt og bringer den opp til en lav jordbane. De første 3800 bussførerne som ble tatt ut i Oslo og Viken var de som fikk den første trøkken og fikk streiken opp fra permer, notisblokker og excel-regneark. De som møtte de første journalistene og de uheldige reisende som ikke hadde fått med seg at samtlige rutebusser stod stille sist søndag.

Andre trinn på bæreraketten er det som bringer Apollo-kapselen opp i en høyere jordbane og bereder grunnen for the-point-of-no-return, eller kjøreordren TLI (Trans-lunar injection). Dette trinnet består av 4500 bussførere i Finnmark, Trøndelag, Vestland og Rogaland, samt Boreals ruter. Det gir ny giv til de som allerede er i streik og sprer mer informasjon om hvorfor bussførerne tar i bruk streikevåpenet.

Det tredje trinnet på bæreraketten bringer Apollo til månen sammen med månelandingsfartøyet, men også tilbake til jorda. Det består av de resterende bussførerne rundt om, eller hva nå det tredje uttaket blir, om det blir noe av i det hele tatt. NHO har jo klaget på at partene i bussoppgjøret befinner seg på to ulike planeter. Jeg er sikker på at NHO Transports Jon H. Stordrange sitter på Månen ett sted og holder den øsespillende Åkken Bom med selskap.

«Og han spiller på en øse, en øse, en øse.....»