Pinto i Oslo – SOS barnebyer

Publisert av Ola 22.09.2017

Pinto&AriffMemisiPinto og Arif på Frognerseteren

Torsdag 21. september kom det celebert besøk til Fagforbundet Oslo. Barnebyleder Pinto fra Huambo i Angola skal på landsomfattende informasjonstur om barnebyen han leder.

Vi møttes først i Fagforbundet Oslos lokaler i sentrum hvor Lasse Kristiansen og Anna Elisabeth Uran ønska velkommen og innleda. Fylkets mål er hittil i år innfridd med 107%.
Pinto&Uran
Pinto og Anna Elisabeth Uran

Pinto informerte om barnebyen som nå har 122 unger (59 jenter og 63 gutter). Byen har egentlig bare plass til 120 unger, med de fant ett etterlatt tvillingpar på gata og tok de til seg.

Halvparten av ungene er nå blitt ungdommer og diskusjonene går nå om hva som skal skje når de etter hvert skal flytte ut og skape sine egne liv. Fagforbundet har oppretta ett utdanningsfond som kan dekke stipender til de ungdommene som vil utdanne seg.

Pinto forteller at det er lite solidaritet igjen i befolkninga i Angola etter 40 år med krig. Mye krefter blir brukt til å bygge solidaritet i barnebyen og i Huambo. Barnebyen har flere aktiviteter og prosjekter som Cambiotskolen (1521 elever), lokalsamfunnsprogram i nærområdet, barnehage med 75 unger og mye mer.

Pinto-penger
Saima og Rune med Pinto

Vi forlater Apotekergata og beveger oss opp til Tøyen hvor Pinto får høre hvordan OSA er oppbygd og hvordan vi verver til barnebyen. Vi overrekker en pengegave til barnebyen og deretter er det kjøring i simulator. Pinto trenger nok litt mer trening i å kjøre MX før vi slipper’n ut i trafikk. Etter simulatorkjøring er det ut på linje 1 til Frognerseteren. Pinto får sitte sammen med togfører 5743 Arif Memisis trygge framføring. For en gangs skyld er det ikke tåke rundt kollen og Pinto får god utsikt over Oslo.

Pinto&Salima
Pinto og Saima i simulatoren

Pinto-Diplom
Ingunn, Anne, Pinto, Saima og Lasse

PintoTbane
Arif og Pinto i MXen

124 OSA-medlemmer bidrar til Huambo. Du kan lese mer om Huambo her sos-barnebyer.no/africa/angola/huambo

 

Angola på Wiki (https://no.wikipedia.org/wiki/Angola)
Angola er et land som ligger på vestkysten av Afrika. Landet grenser til Namibia, Den demokratiske republikken Kongo, Republikken Kongo og Zambia. Hovedstaden Luanda har om lag 3 millioner innbyggere. Angola har store naturressurser som olje, gass og diamanter, men Angola er likevel et fattig land. Forventet levealder ligger på 53,7 år,[1] og skrivekyndigheten er på 70,6%.[2] Landet ligger på 149.-plass på FNs utviklingsindeks.[3]