OSA-Sporet - La dem spise kake!

Publisert av Ola 17.07.2018

Bruk.detteHvem setter ikke pris på å få et bløtkakestykke i stedet for en real tissepause ved endeholdeplass?
linda
Av Linda Amundsen

De som kjenner meg har muligens fått med seg at jeg har et litt over middels anstrengt forhold til #ruter. Man kan kanskje faktisk gå så langt å definere det som en Nemesis innen kollektivtrafikken vår.

Men for all del. Jeg kjenner flere som faktisk jobber i #ruter, og etter en liten runde med selvransakelse og diskusjoner har jeg måttet innrømme at det er bra folk som mottar lønn fra fienden også.

Men hva er det egentlig med #ruter lurer du kanskje på? Selv om mitt umiddelbare svar er «hva er det ikke med #ruter».

Men for Guds skyld. Selv om jeg er en stor tilhenger av rettferdige lønns- og arbeidsvilkår, så burde jeg jo være såpass solidarisk av meg at jeg unner #ruters alle konsulenter og rådgivere sine fete lønninger. Jeg forstår godt det at man må lønnes godt når man skal sitte og finne på nye spennende metoder å bruke skattebetalernes penger på. Hvem av oss ønsker ikke å heller bruke førerløse busser med plass til 6 personer og en makshastighet på 15 kilometer i timen?

Fremtiden er tydeligvis førerløs og alt annet enn samfunnsøkonomisk forsvarlig.

Jeg har også hatt æren av å ikke bare snakke med selveste #rutersjefen, men vi har til og med sittet ved samme bord og spist lunsj. Egentlig er det en merkelig greie det der når en møter den personen som står for alt som er bånn i bøtta med Oslos kollektivtrafikk, og innser at han er like vanlig som meg og deg. Til min store forundring stakk det ikke frem små horn ut under luggen på´n, og det var reker som ble spist, ikke småbarn eller kattunger.

For det er jo noe kjærlig over det faktum at #rutersjefen og hans undersåtter har et bløtkakebudsjett på rundt 3 millioner kroner i året. Hvem setter ikke pris på å få et bløtkakestykke i stedet for en real tissepause ved endeholdeplass? Dessverre har jeg måtte slutte å spise #ruterkake etter at jeg innså at jeg muligens har en mage som har et snev av laktoseintoleranse. Og det kombinert med trikkekjøring og dårlig reguleringstid har vist seg å være en passe dårlig kombi.

Så de bruker penger, masse penger. Men hva så? Er ikke penger til for å brukes? Og selvfølgelig kunne jeg ikke vært mer enig! Ikke vet jeg hva jeg skulle gjort med en milliard kroner på bok. Som Bernt og #ruter kan det hende at jeg også hadde tatt meg råd til en bløtkake eller to.

For i et velstandssamfunn som vårt er det viktig at vi har folk som tjener bedre enn oss på «gølvet». Hvordan skulle verden sett ut om vi alle hadde gode pensjonsordninger, lønnsfordeler og fritt spillerom til å bruke skattebetalernes penger på bløtkaker og sommerjobber for sjonglører, reikihealing og pantomimekunstnere. Det er jo viktig at noen kan sette ut kollektivtrafikken på anbud, det er jo ikke noe den gjør av seg selv!

Et rettferdig og klasseløst samfunn er egentlig bare feigt. Hva skulle jeg ellers irritert meg over uten selskaper som #ruter, redaktører i Nettavisen og FrP-politikk? Vi er som Bernt Reitan Jenssen til stadighet messer om, en del av den samme kollektivfamilien. Der #ruter er den onde stefaren som har tatt over familiens økonomi og tvinger lillebror til å spare ukepengene sine mens han samtidig må totalrenovere hele byen.

Vi ønsker #ruter og alle høytlønnede konsulenter en strålende sommer. Og skulle jeg mot all formodning havne ved samme lunsjbord som #rutersjefen igjen, kommer jeg nok til å dobbeltsjekke nok en gang at det ikke er frityrstekte kattunger som er på menyen.