OSA-Sporet - Ingen jomfru på 61C

Publisert av Ola 15.05.2018

Buss-linjek
Frode Eriksen 20170425_092937-s
Av Frode Eriksen

Bussruta 61C ble opprettet 6. oktober 2017. Fødselen var like trang som veiene der testkjøringen av ruta foregikk, for i rutetabellen fulgte det med en fotnote: «starter opp etter nærmere kunngjøring». Og er du i tvil, rute 61C legges ned før oppstart finner sted.
Etter planen skulle den nye rute 61C fungere som en slags erstatning for beboerne på Fjellhus og Teisen i Oslo, etter at busslinje 76 ble lagt om fra å gå via Teisenveien til å gå via Tvetenveien for et par år siden.

Endringen produserte mye lokalt engasjement og mange forklaringer fra Ruter på hvorfor ruta ikke kunne gå langs Teisenveien.

Etter litt om og men gav Ruter etter og la inn en bestilling på den nye ruta 61C, som praktisk skulle kjøres av Unibuss fra garasjen på Rosenholm, og være en del av anbudskontrakten Oslo sør (syd). Planen var å samkjøre de tre 61-rutene A, B og C, som alle hadde Tveita senter som sin sentrale hub.

Men slik skulle det ikke gå. For Ruter gav etter og lot 76-bussen få tilbake sin gamle trase fra Helsfyr og via Teisenveien mot Mortensrud, med virkning fra 8. april 2018.

61C-ruta levde sitt eget liv i form av både rutetabell og trasekart, men på samme dato som 76 fikk tilbake gammelveien, la Ruter helt ned 61C. Ingen jomfrutur hadde funnet sted.