Drit i sosialisme nå skal jeg tenke på meg sjæl!

Publisert av Ola 07.09.2019

Linda.satire
Av Satiriske Linda
OSA-Sporet 4-19

Nå er valgkampen i gang for fullt og for å gjøre hverdagen litt spennende tenkte jeg det kunne være litt artig å tenke litt nytt. For etter å ha sittet i uke etter uke og hørt om velferdstjenester og kollektive goder er det en ting som slår meg. Hva i helsike får jeg ut av dette her? Så nå skifter jeg side politisk og tenker det er helt greit å endelig tenke litt på meg sjæl. 
Misforstå meg rett. Bjørnar er kjekk enda, og definitivt å foretrekke fremfor middelaldrende kvinner som Siv og Erna hvis jeg hadde vært i en setting ala nachspiel eller en speed date. Men igjen, etter utallige timer å ha hørt på politiske debatter tenker jeg det er greit å la Erna og Siv «få prøve» seg. Har nemlig hørt at det er litt trendy om dagene.

For sakens kjerne er at jeg syntes sosialismen egentlig ikke tenker så mye på meg. På Linda, den 40 års gamle trikkeføreren som ønsker seg dyre sko og middag på fine restauranter hver kveld men har aldri råd siden tusenvis av kroner forsvinner inn i den store mystiske statskassa hver måned!
For hvorfor skal jeg drive og betale for at fremmede snørrunger skal lære seg å spise plastelina og sloss i sandkassa over spader, bøtter og en tilfeldig meitemark? Er det ikke like greit at folk kunne slått opp et gjerde i hagen i stedet, og latt småkrypa kravle rundt der hele dagen i stedet? Vips, så er det 4000 kroner mindre i skatteinnbetaling!

Ikke minst disse gamlisene da! De gjør jo ikke noe nyttig lenger enn å bare sitte stille og bli enda mer rynkete og krokrygga. Det puttes uendelig mange skattepenger inn i eldreomsorgen hvert eneste år, og da spør jeg hva jeg får igjen for dette? Jeg får ikke noe utbytte at Fru Hansen spiser fersk ost fremfor gammal ost. Om hun har sykepleiere som dingler rundt henne eller en snekker for den del spiller jo ingen trille for meg! Venstresiden hyler om velferdstjenester og kollektivisme. Jaggu sa jeg smør. Jeg føler meg hverken vel eller del av et kollektiv bare fordi skrukkete mennesker kan spise biff til middag. Nei, vet dere hva! Legg gamlehjemma ned så vipps så har vi t par tusen ekstra kroner vi slipper å betale inn til statskassa! Og hvis man på død og liv skal samle disse gamle et sted, så hva med å sette dem i arbeid? Så kan de også gjøre litt nytte for seg. For det handler jo om å ha friheten til å velge? Og da velger jeg at de kommer seg i jobb og slutter å suge penger ut av fellesskapskassa! Det er jo mye de kan jobbe med! Tror jeg i hvertfall.. Hvis ikke har de jo et ansvar å få tatt seg noe kurs eller noe så de holder seg «up to date». Hvis ikke kan de sikkert fungere som en bra dørstopper eller skriveunderlag.

Ja og skolesystemet. Det er jo det største pengesluket av alle! Tenk dere! Alle unger i hele Norge MÅ gå på skolen! Hvilken frihet til å velge er det? Det er vel mye bedre at unga kan velge selv om de vil sitte i timesvis og lære seg om ting de aldri vil komme til å bruke. Joda, det er jo greit at de kan lese og den slags altså. Men det bør vel være foreldrenes oppgave? Jeg blåser jo i om unga lærer å lese på en skole eller hjemme hos foreldrene. Det viktigste er vel at de lærer seg dette der det koster minst mulig penger?

Det er så uendelig mange andre steder vi også kan spare inn penger på. Og ikke på noen revolusjonær måte som sosialistene på venstre siden vil gjøre. Det koster jo bare masse penger at ALLE skal ha bra lønn med tariff! Og på toppen av det hele skal vi liksom ikke betale for sykehus besøk når vi er så dumme og blir sjuke! Mister man jobben, så skal du få; jeg gjenter FÅ penger bare for å drive dank og spise hamburger! Jeg skal vel ikke straffes med masse skatt fordi folk ikke gidder å jobbe? Det er jo bare å ikke få sparken det da!

Tenk dere alle de ferieukene som avvikles i Norge i løpet av et kalenderår. Det er tid de kunne heller vært på jobb og ikke dingla rundt i verden og dra på seg all slagsens sykdommer som foreksempel hepatitt og kjøttetende parasitter. Hadde de holdt seg hjemme hadde vi spart uendelige summer i helsevesenet også. Ja helsevesenet er oppskrytt det også på lik linje det skole, eldreomsorg og barnehager er. Det er jo bare å holde seg frisk tenker jeg. Er jo strengt tatt ikke vanskeligere enn det!

Hadde vi tatt slike grep, så kunne vi tenkt mer på oss sjæl. Det er nå min konklusjon. Da kunne vi valgt å bli sjuke eller holde oss friske. Ja, og gidder du ikke lære unga og lese, ja da får du dumme unger da. Men da velger du det selv. Og den friheten til å velge og tenke på seg sjæl, den vil jeg ha.

Men ikke før til uka da. Siden jeg brygger på en forkjølelse og tenker at vi kan vente med å avvikle velferdstjenestene til jeg har fått vært hos legen. Ja, kanskje vi egentlig kan vente et par år når jeg tenker meg om. Så at den yngste dattera mi kan få fullført lærlingetiden sin. Men etter det DA! Ja da skal det avvikles. Ja, kanskje vi skal vente til jeg faktisk har blitt gammel selv. Det er jo ingen hemmelighet at jeg liker at folk duller med meg, så kanskje vi kan vente til jeg er så gammel at jeg sovner stille inn? Så kan jeg bli dulla med og passa på mine siste dager. Men etter det! DA skal jeg avvikle sosialisme og begynne å tenke på meg sjæl. Jeg lover!