Bussarbeiderklubben 

OSA (stiftet 1894), har ca 1600 medlemmer, hvorav ca 80 på bussen. Vi arbeider for gode lønns- og arbeidsvilkår, og at kollektivtrafikk skal være et offentlig anliggende. Vi er imot anbud og privatisering. Kollektivtrafikken trenger langsiktighet, og bør ikke drives med profitt. Gode arbeidsvilkår gir bedre helse og levevilkår.

Her er dine tillitsvalgte 

Mer informasjon
 


Medlemsfordeler

Nyheter

Hovedstyremøte 6 2019

Med forbehold om tid og sted

Kalender

OSA medlemsmøte

medlemsmøte-24.9.19
På Sangerhallen, Majorstua

Dagsorden:
Generelt Kalender

Faglig konferanse om EU og EØS

På konferansen presenteres tre nye utredninger; en De Facto-utredning om European Labour Authority (ELA), en De Facto-utredning om virkningene med den nye ordningen for reise, kost og losji og en utredning fra MENON om overgangen fra EØS-avtalen til en moderne handelsavtale lignende avtalene EU har med Canada og Japan.

Temaer på konferansen: • EUs fjerde Energipakke og hva den betyr for strømpriser, nye utenlandskabler og vindkraft i Norge • European Labour Authority • Reise, kost og losji og virkningen for fagbevegelsen og norske bedrifter • Markedsadgang til EU-landene • De viktigste argumentene for EØS-avtalen med motsvar.

Konferansen starter kl. 10:00 og avsluttes 16:00 og avholdes på Kulturhuset i Youngs gate 6 torsdag 26. september. Arrangører er Faglig utvalg i Nei til EU, LO i Oslo, LO i Trondheim og LO i Stavanger. Deltakeravgift for de som får dekket denne fra fagforeningen er kr. 300,-, deltakeravgift for enkeltpersoner som betaler for seg selv er kr. 100,- og de som ikke har råd kommer inn gratis. Deltakeravgift betales inn til bankkonto 7874.42.00031, merk innbetalingen «Høstkonferanse».
Kalender

Politisk streik og fanemarkering imot jernbanepakke 4

Demonstrasjonstog fra Jernbanetorget kl. 12:30 og fanemarkering foran Stortinget kl. 13:00

Torsdag 10. oktober går medlemmene i Norsk Jernbaneforbund og Norsk Lokomotivmannsforbund ut i politisk streik imot jernbanepakke 4. Vi oppfordrer alle som kan til å være med i demonstrasjonstoget som går fra Jernbanetorget kl. 12:30 og opp til Stortinget hvor det blir appeller og musikalske innslag fra kl. 13:00. Fagforeningene bes om å stille opp med sine faner. Mer informasjon kommer senere, men sett av datoen allerede nå!
Kalender

Jubileumsmottagelse - OSA 125 år

OSA feirer i år 125 år som fagforening. I den anledning har ordfører Marianne Borgen tatt initiativ til en høytidelig markering av jubileet i Oslo Rådhus, 10. oktober, 2019.
Kalender

Rogalandskonferansen 2019

PROGRAM
ROGALANDSKONFERANSEN AVHOLDES I TIDSROMMET 18. – 20. OKTOBER 2019 PÅ HOTEL RESIDENCE, JULIE EGES GATE 5 – 4306 SANDNES
Kalender

Hovedstyremøte 7 2019

Med forbehold om tid og sted

Kalender

INTROKURS - FOR OSA MEDLEMMER


Lurer du på hvilke fordeler du har som OSA medlem? Nysgjerrig på hva OSA jobber med og har lyst til å lære mer? Da bør du melde deg på Intro kurs 28.-29. oktober! Du får permisjon med lønn i de to dagene kurset går om du er oppsatt på ordinær tjeneste. Og vi skal gå igjennom de viktigste elementene i ditt medlemskap, slik at du som medlem vet hvilke rettigheter du har, både som medlem og som arbeidstaker!
T-baneklubben Helgedagsklubben Infrastrukturklubben Verkstedklubben Personalklubben Bussarbeiderklubben Sporvognsklubben Generelt Kalender

OSA Hovedstyremøte 8 2019

Med forbehold om tid og sted

Kalender

OSA Hovedstyremøte 9 2019

Med forbehold om tid og sted

Kalender

Deadline OSA-Sporet nr 4 2019

Sporet-deadline

Kom gjerne med innspill på artikler, skriv sjøl eller send inn bilder!

Kalender