HerøyaDenne idylliske øya i Steinsfjorden har vært feriehjem siden 1919.
Øya er på 168 mål, og ligger like utenfor den historiske kjente eiendommen Steen som en mener har tilhørt Sigurd Syr for over 1000 år siden. Øya består av ett frodig og variert landskap, med fredelige oaser og fine fiske- og badeplasser. Her kan du gå på skogsveier og stier fra «Nordkapp» til «Sørkapp», og underveis passerer du «De syv søstre», en bjørk med hele 7 stammer. På vinteren kan du pilke eller gå skøyter/sparke på isen.

Hyttene
Det er totalt 32 hytter på øya. De eldste hyttene er fra verdensutstillingen i Stockholm i 1912 og har enkel standard. De nyeste hyttene er bygget sent på 80-tallet og er vinterisolerte. Det leies ut hytter både pr.døgn (​​på denne siden) og på langtidsleie.
Trykk her for informasjon om langtidsleie.

Husk! For å få 50% rabatt: ​legg inn BOOKINGKODE hvis du er medlem i OSA eller Fagforbundet.


Sosialt
På «Låveterrassen» arrangeres sosiale sammenkomster og felles grilling i sommerhalvåret. Om vinteren fyres grillen på isen hvis det er mange besøkende på øya.

Fasiliteter
Drikkevann i alle vannposter (sommervann). Utedoer og vannposter er lokalisert i nærheten av hyttene. I sommerhalvåret er det også tilgang til dusj og vaskerom med vaskemaskin.

Handel og aktiviteter
Hønefoss: 12 minutter, Vik 8 minutter (med bil)
Aktiviteter: https://www.visitnorway.no/reisemal/ostlandet/ringerike/

Atkomst
Adresse: Loreveien 161
Buss til Herøya:
Nærmeste buss-stopp er Vollgata, buss 200 fra Oslo Bussterminal. Gangtid fra bussholdeplass til brygga på Lore er ca. 30 minutter.
Med bil fra Oslo via Sandvika:
Trykk her for veiviser i kart.
Med bil fra Oslo-nord, Lørenskog, Skedsmo, Nittedal og liknende:
Anbefales å kjøre via Maura via Lunner og Jevnaker. Kjør mot Åsa hvis mye kø på Steinssletta. Ta av ved skilting til Steinssletta og kjør inn Loreveien.
Rute via Jevnaker anbefales hvis mye kø mot Sandvika.Kontakttelefon for Herøya er: 99 16 20 39

Les litt om historien til Herøya.