HerøyaDenne idylliske øya i Steinsfjorden har vært feriehjem siden 1919.
Øya er på 168 mål, og ligger like utenfor den historiske kjente eiendommen Steen som en mener har tilhørt Sigurd Syr for over 1000 år siden. Øya består av ett frodig og variert landskap, med fredelige oaser og fine fiske- og badeplasser. Her kan du gå på skogsveier og stier fra «Nordkapp» til «Sørkapp», og underveis passerer du «De syv søstre», en bjørk med hele 7 stammer. På vinteren kan du pilke eller gå skøyter/sparke på isen.

Hyttene
Det er totalt 32 hytter på øya. De eldste hyttene er fra verdensutstillingen i Stockholm i 1912 og har enkel standard. De nyeste hyttene er bygget sent på 80-tallet og er vinterisolerte. Det leies ut hytter både pr.døgn (​​på denne siden) og på langtidsleie.
Trykk her for informasjon om langtidsleie.

Husk! For å få 50% rabatt: ​legg inn BOOKINGKODE 1​502 hvis du er medlem i OSA eller Fagforbundet.


Sosialt
På «Låveterrassen» arrangeres sosiale sammenkomster og felles grilling i sommerhalvåret. Om vinteren fyres grillen på isen hvis det er mange besøkende på øya.

Fasiliteter
Drikkevann i alle vannposter (sommervann). Utedoer og vannposter er lokalisert i nærheten av hyttene. I sommerhalvåret er det også tilgang til dusj og vaskerom med vaskemaskin.

Handel og aktiviteter
Hønefoss: 12 minutter, Vik 8 minutter (med bil)
Aktiviteter: https://www.visitnorway.no/reisemal/ostlandet/ringerike/

Atkomst
Adresse: Loreveien 161

Sjekk iskart.no
   


Kontakttelefon for Herøya er:
95 41 91 52 eller
99 16 20 39


Les litt om historien til Herøya.