Bowling med OSA Ung

Dato: 02.12.2021
Den 2. desember 2021 har vi endelig gleden av å invitere dere alle på bowling! Og med alle mener vi at både store og små kan melde seg på og bli med på moroa. Vi starter kvelden med pizza, så kom sultne! Vi får også et lite foredrag fra KTPS om smarte penger :) før vi går og bowler. I tradisjonen tro vil alle på det laget med flest poeng vinne en sweet liten premie.

Seansen er fullbooka!
Generelt Kalender

Kineserne kommer!

Vi ventet forgjeves på russerne. Kineserne derimot, de er imidlertid på full fart inn til kjernen av den norske hverdagen. Og ingen synes det er verdt å mukke ved det. 

Frode Eriksen 20170425_092937-s

Klubbsider Bussarbeiderklubben Generelt

OSA-Sporet Nr.2 2021

Da er OSA-Sporet ute!

Redaksjonen har jobbet på spreng for å få klar valgkamputgaven. Blekka bærer preg av at det er valg, det er fortsatt 1 uke til valgbodene stenger. Bruk stemmeretten, stem rødgrønt!
Fysisk blad er sendt ut til klubbene.

Les OSA-Sporet på nett her: https://online.flippingbook.com/view/140332682/ 


Osa-Sporet nr. 2 2021
Klubbsider Generelt

Fanemarkering 22. juli 2021

10 fagforeninger/forbund har meldt at de møter med faner til markeringa torsdag 22. juli kl. 15.00.

Vi skal aldri godta at fascistiske eller nazistiske krefter prøver å motarbeide fagbevegelsens rettigheter til å drive demokratisk, politisk arbeid og organisering. Som del av den norske fagbevegelsen, er det viktig at vi verner om vår rett til politisk aktivisme, ytringsfriheten og til å stå opp når urett skjer. Vi skal aldri godta hat som en del av det norske samfunnet og arbeidslivet. Derfor samles vi denne dagen for å minne alle de vi så tragisk mistet for 10 år siden, og for å mane til kamp for et mer inkluderende samfunn.

Programmet er som følger:

  • Kort innledning ved Ola Floberg, leder i Oslo Sporveiers Arbeiderforening
  • Appell ved Janne Lisedatter Håkonsen - Lokomotivpersonaletsforening Oslo
  • Ett minutts stillhet til minne om ofrene 22. Juli, 2011.
Generelt

Bjørnar Moxnes besøkte OSA og Ryen Verksted

Midt i en hektisk hverdag og i begynnelsen av "fellesferien" tok Bjørnar Moxnes seg tid til å besøke Ryen verksted. OSA og plasstillitsvalgt Andreas Fossum Haug viste Rødt lederen rund på verksted og pratet med medlemmer. Etter en omvisning av Ryen satte vi oss ned for en prat i vår podkast "OSA På Linja". Rødt lederen er veldig imponert over hva vi får til i Sporveien og er kritisk til regjeringen som i all hast satte i gang jernbanepakke 4.
Det vises tydelig at det satses på kollektivtransport i Oslo med de oppgraderingene som skjer i Sporveien. Drift av kollektivtransport fungerer best i egen regi!
Verkstedklubben Klubbsider Generelt

Podkast med Rune Aasen og Cato Hellesjø

Osa På Linja 

Sores Yuzer tar en sommerprat med tidligere leder av Oslo Sporveiers Arbeiderforening Rune Aasen og Sporveiens konsernsjef Cato Hellesjø. Bli kjent med historien fram til i dag og hør hvordan Sporveien er blitt som det det er. God sommer!
Klubbsider Generelt

Trikkespor til besvær

Erling Dokken

Av: Erling Dokken, leder Personal- og ledelsesklubben, OSA 


Som jo alle vet så har Storgata vært stengt i en lengre periode pga. oppgradering av hele området i påvente av at Oslo skal sette i drift 87 nye trikker. Men for å kunne opprettholde trikketrafikken på et tilnærmet opprinnelig nivå ble det bestemt at det skulle legges trikkespor i Hausmanns gate, Chr. Kroghs gt og Stenersgata som en midlertidig løsning mens arbeidene i Storgata pågår, noe som har fungert aldeles strålende.

Generelt

Osa-Sporet Nr.1 2021

Det er med stor glede vi kan dele Osa-Sporet digitalt med våre medlemmer. I en tid hvor koronapandemien dikterer vår hverdag med hjemmekontor og mindre sosial kontakt. Selv om vi ser lys i tunellen og det blir mindre restriksjoner beveger OSA seg i en mer digital verden. 
Trykk på ikonet nedenfor og lese siste utgave av Osa-Sporet. 
Klubbsider Generelt

Webinar om boliglån og boligsparing for medlemmer

Dato: 10.06.2021
  1. Skjermbilde 2021-06-07 kl. 16.21.57

    10. juni, arrangerer LO Viken og Oslo et LO webinar for medlemmer med fokus på boliglån og boligsparing. Dette webinaret er for alle medlemmer av LO og gir deg som medlem muligheten å lære litt mer om hva du kan få ut av medlemskapet ditt når det gjelder bolig. 
Generelt Kalender

LO i OsloPride 2021

Dato: 23.06.2021
OsloPride arrangeres i år i perioden 18.-26. juni, og vi i LO gleder oss til å delta på dette og ønsker at forbund og fagforeninger blir med!
Det blir fremdeles annerledes enn tidligere, men det legges opp til en «hybridfestival», det vil si, både digitalt og fysisk.
Generelt Kalender

Uttalelse - Trekk Oljefondet ut av okkupasjonen

Uttalelse vedtatt på Fagforbundet Oslos representantskap 3. juni 2021

Trekk Oljefondet ut av okkupasjonen-fordøm Israels overgrep mot palestinere
Under Israels bombingen av Gaza våren 2021, mistet 243 palestinere livet,66 av disse var barn. 15000 familier har mistet sine hjem, og over en halv million mennesker har ikke tilgang til strøm.
Når Israel bomber Gaza,vil sivilbefolkningen rammes. En palestinsk sivilbefolkning som harlevd i over et halvt århundre under okkupasjon, krig, fattigdom og isolasjon. En traumatisert befolkning som er sviktet av det internasjonale samfunnet.
Generelt

OSA på linja - Wegard Harsvik med ny bok

OSA-leder Ola Floberg i intervju med Wegard Harsvik.
Med blå regjering har vi fått et samfunn med økende ulikhet og mer privatisering. Kutt og reformer har påvirket livet til eldre, uføre og arbeidsledige. Og de rikeste har fått skattekutt.
Generelt

OSA støtter Folkehjelpas innsats på Gazastripen

OSA bevilger 5.000 kroner til Norsk Folkehjelps innsamling til befolkninga i Gaza.
"Menneskene i Gaza er hardt rammet av de massive bombeangrepene, uten mulighet for å flykte. De trenger øyeblikkelig hjelp. Behovet for mat, vann og hygieneartikler er stort. Norsk Folkehjelp har derfor startet en innsamling til befolkningen i Gaza."
Vil du bidra kan du gjøre det på denne siden:
https://folkehjelp.no/
Generelt

Introkurs for OSA medlemmer

Dato: 31.05.2021
Skjermbilde 2021-05-05 kl. 13.23.53
Har du lurt på hvordan du som medlem i OSA best mulig skal ta i bruk medlemsfordelene dine, eller syntes du det er vanskelig å vite hvordan og hvem som kan bistå deg om du trenger hjelp eller råd?