OSA-Sporet: Sommerkonferansen 2017

Publisert av Ola 03.07.2017

OSAUng

Bilde fra venstre: Jamie Gulliksen fra service-avdelingen, Irene Einan, Andreas Fossum Haug, Daniel Slemmen Kylling, Eivind Austjore og Oliver Dybdal. Tre siste guttene er fra Ryen verksted, og utgjorde en stor andel av tyvene på kostymefesten senere på kvelden.

Av: Irene Einan

16 – 18. juni var det endelig duket for årets fagforbundets Ung-sommerkonferanse i Stavern. For flere av oss var det første gang, og vi gleder oss allerede til neste år!

Christina Beck Jørgensen åpnet konferansen fredag. Hun minnet oss om hvor viktige våre meninger er, og hvor viktig det er at vi står på for å få de frem! Medlemmene er i fokus, uten de har vi ingen fagbevegelse. Og selv om jobben kan være tung, må vi ikke gi oss og feire de seirene vi får.
Vi var over 200
spente konferanse-deltakere under 30 år. For noen var det første gang og noen aller siste gang. Og for noen andre var det en helt spesiell helg. En som kalte seg Hans Petter (Fpu) gikk rundt og ble kjent med menneskene på en litt annen måte: han ville ikke at lærlingene skulle ha lønn, at alt skulle privatiseres og at økte forskjeller i samfunnet var hans øyenstener. Mange fikk gode og lange diskusjoner med Hans Petter i løpet av fredag kveld og lørdagen, på godt og vondt. Da det var duket for kostymefesten, med utkledningstema Rosenborg (neida, temaet var black and white), hadde Christina Beck Jørgensen en innrømmelse: Hans Petter het egentlig Hallvard, og var innleid for å skape litt blest. Mange fikk dermed trent på fremtidige valgkampsdiskusjoner. Kvelden ble knakende bra, alle ble venner med Hallvard og trang fødsel avsluttet det hele med et bang!
OSAUng2

Lørdag var det valgfritt forelesning med blant annet forfatteren bak «HOMO, en bok for deg som er, lurer på om du er eller har lyst til å bli homo. Eller for deg som bare lurer på hvordan disse homogreiene funker». 

Marius Løken, som overlevde «Halloween-drapet» med 25 knivstikk, fortalte en rørende historie om veien tilbake. Budskapet handlet om at rutiner er avgjørende, nemlig trening, men også sosiale rammer og humor. 
 
Norsk Folkehjelp stilte med sitt menneskebibliotek, og her fikk vi høre om risikoen ved å ytre en politisk mening om blant annet Syria og Uganda. Politisk debatt, rebusløp og volleyball turnering var blant aktivitetene, og jeg tror vi alle fikk minst 10 nye venner på Facebook.

OSAUng3

Foto: Vi kledde oss i regnbuens farger, og nå er vi veldig klare for Pride 1. Juli. Er du?

Fremover er OSA-ung å se på sommerpatruljen, forbundsuka, Pride-parade og Pride-parken på Los stand. ER DU MED?!