OSA-Sporet: Leder

Publisert av Ola 01.07.2017

rune

Arbeidsmiljøet i Sporveien

Oslo Sporveiers Arbeiderforening nærmer seg nå 1600 aktive medlemmer. OSA har tillitsvalgte i bedriftsforsamling - Sporveisstyret - og i Arbeidsmiljøutvalget sitter vernetjenesten og tillitsvalgte fra klubbene. Dette medfører at OSA har et stort ansvar til å bidra til et godt arbeidsmiljø i Sporveien. Vi er alle kollegaer som gjør en kjempejobb for at kollektivtrafikken fungere i Oslo. Vi er alle en del av Sporveien, det er viktig og huske! 

Sporveien har vedtatt at vi skal bli ledende på HMS. Da må alle bidra! Det er gjennom diskusjoner og engasjement i HMS-grupper og ute på plassene forbedringene gjøres. Gode innspill på intranett og Facebook bidrar også. 

Sosiale medier er bra hvis folk bruker hue når de ytrer seg, ikke alle gjør det! Ansatte blir trakassert, mobbet og rasistiske utsagn blir lagt ut. Nå sist på trikken hvor passasjerer blir kalt søppel og lukter vondt. Andre grupper som bare gjør jobben sin blir trakassert, sånn kan vi ikke ha det! 

Vi mener det er feig framferd å kaste dritt til andre på sosiale medier. OSA aksepterer ikke at ansatte blir utsatt for rasisme, trakassering eller mobbing hverken på sosiale medier eller daglig prat på kantina. Den ytringsfrie takhøyden skal være høy, men det er lov å bruke pæra! Minner om Arnulf Øverlands kloke ord: «Du må ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv» 

Stortingsvalget 2017 

Valget nærmer seg med stormskritt. Nå har Erna og Co ødelagt nok. Under denne regjeringa har de rike blitt rikere og folk som har minst fått mindre å rutte med. I Oslo ser vi at det går rett vei. Vi vil ha en regjering som stopper privatisering og er villig til å stoppe velferd profitører som har hånda lagt ned i offentlig kommunekasser.  

OSA har startet valgkampen og skal bidrar til at det blir regjeringsskifte i september. Sett av 2 september. Da er det valgkamp arrangement på Kjeholmen.  

OSA benytter anledningen til å ønske alle en riktig god sommer!!